Web Analytics
scris joi, 23.09.2021

Consiliul Concurenței a declanşat o anchetă pe piața furnizării de carte

Consiliul Concurenţei a anunțat, joi, că a declanşat o investigație ce vizează un posibil comportament anticoncurenţial al unor companii care îşi desfăşoară activitatea pe piaţa furnizării de carte din România.

Consiliul Concurenței a declanşat o anchetă pe piața furnizării de carte

Autoritatea de reglementare în domeniul practicilor concurențiale a anunțat, joi, că a demarat o anchetă care vizează cele mai mari companii de profil din România. Este vorba despre Editura Vremea, Curtea Veche Publishing., Publica Com, Nemira Publishing House, Humanitas, RAO Distribuție, Editura Trei, Grupul Editorial Art, Editura Polirom, Grup Editorial Litera, Direct Client Services, Librăriile Humanitas și Asociația Editurilor din România. În acest context, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile şi punctele de lucru ale companiilor investigate, ceea ce reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei.

CITEȘTE ȘI: Ion Mînzînă: „Certificatul verde nu poate fi impus nici prin hotărâre de Guvern, nici prin ordonanţă de urgenţă!”

Potrivit informării, documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice. Inspecţiile inopinate au fost autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate.

CITEȘTE ȘI: România nu are o strategie energetică şi reacţionează pompieristic la creşterile de preţuri!

Companiile riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri

„În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor”, se arată în comunicatul transmis de instituție.

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită