Web Analytics

Consiliul Concurenţei a controlat telefoanele bancherilor care participă la calculul ROBOR

de | 10.11.2022 13:57 | Actualitate, Economie, Home

Volumul de date ce trebuie analizate în cadrul investigaţiei declanşate la cele 10 bănci participante la stabilirea ratelor de referinţă ROBID/ROBOR este foarte mare, fiind inspectate inclusiv telefoanele personale ale celor implicaţi, a declarat șeful Direcţiei Pieţe de Servicii din Consiliul Concurenţei, Adrian Comănescu, citat de digi24.ro.

Citește și: S-a demolat Service-ul Dacia de la Bascov! Explicaţia primarului Stancu: „Clădirea era cam ca o femeie cu ruj pe buze şi cu ciorapii rupţi”…

„În procedura de inspecţie, control, pe care am avut-o noi, am primit autorizare de la Curtea de Apel. Pe lângă controlul pe care îl facem noi pe aparatura electronică, telefoane de serviciu, laptopuri, calculatoare etc, am primit o serie de autorizări să inspectăm şi telefoane personale ale persoanelor implicate. Şi atunci, am făcut şi acest lucru. Volumul de date pe care l-am luat este unul destul de mare, vor trebui analizate – e vorba de sute de tranzacţii, de mii de tranzacţii, pe perioade scurte de timp – şi atunci volumul acesta de date care trebuie prelucrate necesită un anumit timp. Dar încercăm să ne mişcăm cu celeritate şi să venim cu un rezultat al acestei investigaţii într-o perioadă de timp rezonabilă”, a declaratAdrian Comănescu, potrivit Agerpres.

El a menţionat că, în acest caz, este o investigaţie pornită din oficiu.

Citește mai mult pe digi24.ro.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *