Web Analytics

Cinci asfaltatori din Pitești, amendați cu peste 2 milioane lei pentru trucarea unei licitații

de | 24.09.2020 17:48 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie

Consiliul Concurenţei a anunțat joi că a acordat amenzi în valoare totală de 2.237.094 lei (aprox. 468.000 euro) pentru cinci companii din domeniul construcțiilor care s- au înțeles pentru trucarea licitației privind reabilitarea străzilor din Municipiul Pitești. Cele cinci companii s-au asociat pentru a participa cu o ofertă comună, aceasta fiind singura ofertă depusă în cadrul licitației. Investigația a fost declanșată în 2018.

Amenzile au fost aplicate astfel:
➢ Construct Steel Market S.R.L. – 165.485,61 lei;
➢ Construcții Drumuri și Lucrări de Artă S.R.L. – 187.969,87 lei;
➢ Comesad Drumuri S.R.L. – 865.947,83 lei;

➢ General Trust Argeș S.R.L. – 649.623,96 lei;

➢ Selca S.A. – 368.066,74 lei.

Cele cinci companii s-au asociat pentru a participa cu o ofertă comună la procedura de achiziţie publică, împărțită în cinci loturi, pentru reabilitarea străzilor din Pitești. Aceasta a fost singura ofertă depusă în cadrul licitației.

În cadrul investigației, Autoritatea de concurență a constatat faptul că, sub aparența de legalitate a constituirii asocierii, cele cinci firme s-au înțeles să nu se concureze între ele și să împartă contractele aferente celor cinci loturi ale procedurii.

Investigația a fost declanșată în anul 2018, în urma sesizării Administraţiei Domeniului Public Piteşti, în calitate de autoritate contractantă, care a anulat ulterior licitația.

Trei dintre companiile implicate, respectiv Construcţii Drumuri şi Lucrări de Artă S.R.L., General Trust Argeş S.R.L. şi Selca S.A. au recunoscut încălcarea Legii concurenței, fapt ce a condus la reducerea amenzii aplicate acestora.

Consiliul Concurenţei încurajează companiile implicate în fapte anticoncurenţiale să contacteze autoritatea de concurenţă, în felul acesta, putând beneficia de reduceri substanţiale ale amenzilor, se arată în comunicatul de presă.

Jurnalul de Argeș a scris mai multe articole despre trucarea licitației.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii