Web Analytics

Consilierul Narcis Sofianu: „Şeful poliţiei din Bascov s-a luptat cu incompetenţa şi a câştigat incompetenţa”

de | 5.10.2017 10:31 | Politica si Administratie

3 sofianu# Consilierul liberal acuză că bătaia de la Bascov de săptămâna trecută a fost încurajată și de „relația cu anumiți polițiști” a bătăușilor
Consilierul local PNL Narcis Sofianu a criticat în termeni extrem de duri activitatea slabă a Poliției Bascov, activitate ce a condus, într-un final la bătaia cu bâte și topoare petrecută la finalul lunii septembrie în centrul comunei.

„Cine îi încurajează pe acești oameni? Relația cu anumiți polițiști! Să vină 50-60 de persoane cu topoare, în fața Primăriei? În fața sediului Poliției? Șeful poliției s-a luptat cu incompetența și a câștigat incompetența! Șeful poliției de la Bascov nu își face datoria! A ieșit atunci că se știa că e în sediu, nu a apucat să se ascundă. Acolo este secția nr 3 Bascov pe nu știu câte localități. Caracterizare mai bună pentru un șef de poliție decât să îți înceapă scandalul chiar la geam…”, a fost descrierea făcută de consilier șefului poliției de la Bascov, Marius Aioanei.

„Comandantul IPJ Argeș trebuie să facă curățenie în poliția din județ”

De asemenea, Narcis Sofianu a reamintit episodul ofițerului de Poliție care a lucrat la Haga și care trecând pur și simplu prin localitatea învecinată Piteștiului, cu motocicleta, a fost atacat. Pentru avocatul Sofianu acesta este un alt semn de întrebare, avocatul considerând că măcar de la acel moment ar fi trebuit să se treacă la o monitorizare mai atentă a comuniții rome. În loc de asta, polițiștii  bascoveni l-au luat la întrebări pe colegul lor agresat: „Am auzit că de fapt «competenții» de la Bascov îl întrebau pe polițist ce căuta pe acolo și de ce nu a reușit să fugă cu motocicleta. Am înțeles că polițiștii de acolo ezitau să îi primească plângerea colegului și îl întrebau cum nu a reușit să fugă cu motocicleta de acolo. Au dat vina pe polițist care avea pe cap casca de motociclist și băieții ăia de etnie romă care erau sportivi de performanță – erau jucători de baseball profesionist că altfel nu aveau bâtele la ei – s-au speriat de el de aceea l-au atacat. Că avea casca la el și l-au confundat. Cert este, că dacă nu avea casca pe cap puteau să îl omoare pe loc cu lovitura aplicată, care se vede pe casca omului și cert este că deși are pregătire tot i-au provocat răni foarte grave. Omul era într-o intersecție, a venit cineva cu bâta de baseball și i-a dat cu bâta de baseball încât i-a strâmbat casca de pe cap. Și atunci ar trebui să fie un semnal serios pentru tânărul și optimistul nou comandant al IPJ Argeș pentru a face curățenie în Poliția Argeș”.
Liberalul Narcis Sofianu spune că cetățenii din Bascov l-au abordat spunându-i că se tem pentru siguranța lor și că de la bătaia dintre clanurile de romi din centrul comunei și până acum nu s-a întâmplat nimic, nu s-a luat nicio măsură, iar romii se adună și în continuare în fața sediului Poliției din Bascov, acolo unde funcționează și o firmă de jocuri de noroc. „Dar sunt optimist! Poate că în cele din urmă se va întâmpla ceva”, crede acesta.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii