Web Analytics

Consilierul local Narcis Sofianu: „Dacă primarul este obosit și doarme pe funcție, noi nu mai facem creșă în Pitești?”

de | 27.09.2018 15:09 | Actualitate

Președintele Ligii Aleșilor Locali ai PNL Argeș, consilierul local PNL, Narcis Sofianu a vorbit în ședința PNL Argeș despre problema cu care se confruntă creșele din subordinea serviciului organizat de Primăria Pitești, anume, lipsa locurilor pentru copii. Pentru a încuraja natalitatea, Narcis Sofianu consideră că trebuie să fie construite tot mai multe creșe în Pitești, de aceea, grupul de consilieri ai PNL va promova un proiect de hotărâre prin care solicită realizarea a două studii de fezabilitate în regim de urgență pentru două grădinițe, una în zona Găvana și una în zona Prundu.

Mai mulți părinți din Pitești au intenționat să își ducă copiii la creșele din subordinea serviciului organizat pe lângă Primăria Pitești. Au existat solicitări către Consiliul Local, dar ni s-au ascuns informații. Am aflat de la cetățeni care m-au oprit pe stradă, care m-au contactat pe Facebook și din presă, că peste 100 de copii nu și-au găsit loc în creșele din Pitești, în sesiunea organizată în această toamnă. Părinții mi-au spus că la momentul în care s-au dus să depună dosarele nu știau de existența criteriilor de departajare. Am mai citit în presă acuzații ale unor părinți care au afirmat că li s-ar fi cerut șpagă ș. a. m .d. S-a constituit și un grup al părinților nemulțumiți pe rețelele de socializare”, spune consilierul local PNL Narcis Sofianu.

Tot el mai spune că Serviciul Creșă a făcut și anul trecut o selecție, iar problema se știa de atunci. „Și anul trecut, mulți copii nu au fost primiți în creșă. În acest an au fost peste 100. Statistic, pe zone, în Pitești, deficitul cel mai mare este în Găvana, apoi urmează zona Prundu. Din păcate, primarul când a văzut că există această problemă, nu a promovat nici măcar un studiu de fezabilitate pentru a construi o nouă creșă. Am înțeles că în Găvana ar exista un spațiu suficient chiar în curtea actualei creșe. Puteam să facem identificare și pe alte zone. Noi trebuie să ne punem o problemă ca administrație publică locală. Dacă primarul este obosit și doarme pe funcție, noi nu mai facem creșă în Pitești? La asta trebuie să răspundem noi, consilierii. Repet, nouă, consilierilor locali, ni s-a prezentat până acum o lună de zile faptul că la creșă în Pitești totul este roz. De investiții știam, le-am văzut în buget, s-au alocat fonduri din partea administrației publice locale, dar nu s-a rezolvat problema de bază. Problema de bază este că peste 100 de copii nu au putut fi duși la creșă din cauza lipsei locurilor”, adaugă consilerul local.

De asemenea, Narcis Sofianu vrea să fie promovate pe ordinea de zi a ședințelor Consiliului Local și proiectele consilierilor liberali. „Dacă pe acest proiect de hotărâre, pe care noi îl propunem, construirea de creșe în Pitești, domnul primar Cornel Ionică nu va face ceea ce îl obligă și legea, și bunul simț, noi vom recurge cu ajutorul părinților care ne-au contactat la o altă posibilitate prevăzută de legea administrației locale, anume, inițiativa legislativă cetățenească. Cu ajutorul piteștenilor care sunt interesați de viitorul acestui oraș, vom strânge semnături de la cel puțin 5% dintre cetățenii cu drept de vot ai orașului. Și, în acel moment, primarul este obligat să pună proiectul de lege pe ordinea de zi. Urmează să am o discuție și cu Cristian Gentea, care este liderul de grup al consilierilor PSD, inclusiv despre faptul că nouă, consilierilor locali, ne sunt ascunse solicitări din partea cetățenilor și chiar din partea unor instituții publice. Spun acest lucru cu un oarecare optimism, pentru că și în unele ședințe domnul Gentea a semnalat probleme de comunicare care există între executiv, domnul primar, și consiliul local, în ansamblul său”, a încheiat consilierul local Narcis Sofianu.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii