Web Analytics

Consilierii judeţeni PNL: proiect pentru achiziţionarea a 6.000 de tablete pentru elevi

de | 7.05.2020 13:17 | Politica si Administratie

Consilierii județeni PNL au depus un proiect de hotărâre la Consiliul Județean Argeș privind încheierea, în regim de urgență, a unui parteneriat între Consiliul Județean Argeș și Inspectoratul Școlar Județean Argeș privind finanțarea achiziției de către CJ Argeș a 6.000 de tablete electronice și SIM-uri/stik-uri aferente acestora și donarea, în baza listelor întocmite de către IȘJ Argeș, elevilor din zonele defavorizate ale județului.
Consilierii liberali propun finanțarea din excedentul bugetar pe 2019 al Consiliului Județean Argeș sau din suma aferentă pentru Programul școlar „Laptele și cornul” alocată pentru 2020, care nu a fost cheltuită, achiziția a 6000 de echipamente electronice (tablete și SIM-uri) cu valoarea de 450 lei/buc., totalul finanțării fiind de 2.700.000 lei. Consilierii județeni liberali care au semnat acest proiect important sunt: Bănică Gheorghe, David Emilian, Jinga Valerian, Ion Ilie, Nae Eugen, Postelnicescu Marius, Tică Manuel, Vasilescu Gabriel.
În baza analizei făcute de Inspectoratul Școlar, în județul Argeș sunt peste 6000 de elevi care nu pot participa la lecțiile propuse să se desfășoare la distanță în sistem de comunicare online.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Potrivit acestei știri, acei elevi, 6.000 la număr, vor cumpăra doar un anumit tip de tabletă încadrat la prețul maximal de 450 roni. Cine câștigă 6.000 ori 5%, profit per bucată? Ce firmă cu dedicație???
    Alt aspect, din toți anii trecuți, acest program de a oferi un calculator elevilor defavorizați nu a dat randamentul asteptat. Ba mai mult, o parte din respectivii beneficiari au rămas corigenți, repetenți și mai trist, cum au făcut 18 ani, l-au folosit ptr prostituție, dar web, procurare de substanțe halucinogene, ș.a.m.d.
    Nu mă impresionează cu nimic manipularea știrii, cum că PNL este un partid cuminte și bun, ține cu săracul. PNL să taie pensile nesimțite mai întâi și apoi să vorbească.