Web Analytics

Congresul Internaţional de Istorie a Presei, organizat de Universitatea din Pitești, în format online!

de | 23.09.2020 09:28 | Actualitate

Asociaţia Română de Istorie a Presei (ARIP), împreună cu Universitatea din Piteşti, au organizat, în premieră, în format online, al XIII-lea Congres Internaţional de Istorie a Presei, cel mai important eveniment ştiinţific dedicat mass-media din țara noastră.

Cadre didactice, cercetători, specialiști din breaslă și personalități ale presei au putut participa sâmbătă la o reuniunea științifică, desfășurată pe trei secțiuni: Radioul românesc, Audiovizualul și Evoluția presei românești.

Lucrările s-au bucurat de susținerea autorităților argeșene, a Arhivelor Militare Române și a Societății de Ştiinţe Istorice din România.

În deschiderea evenimentului au fost înmânate trei premii de suflet „Sever Cărpinișan”, „Maria Danilov” și diploma „Sergiu I. Nicolaescu”, în memoria celui care a întemeiat învățământul jurnalistic la Pitești după Revoluție, distincție care a ajuns la un fost absolvent al Upit, ziaristul muscelean Răzvan Bucșoiu. Momente de bucurie pentru lumea academică a adus și acordarea diplomei de onoare a ARIP, domnului prof. univ. dr. Laurențiu Șoitu, la împlinirea a 75 de ani, cuvântul de Laudatio , fiind realizat de conf. univ. dr. Răduţ Bîlbîie.

De asemenea, în prima parte a zilei a conferențiat academicianul Răzvan Teodorescu, care a transmis un mesaj aparte, legat de realitățile actuale din mass-media, dar și ecourile timpului. Tema din acest an a congresului a fost „Audiovizualul, o istorie recentă (1928-2020)”, iar comunicările vor fi reunite într-un volum ce va fi lansat anul viitor.

Conf. univ. dr. Delia Duminică, gazda evenimentului din partea Universității din Pitești, alături de conf. univ. dr. Răduț Bîlbîie și conf. univ.dr. Cătălin Negoiță din partea Asociaţiei Române de Istorie a Presei au reușit să organizeze un eveniment remarcabil, prin intermediul platformelor online, dovedind că mediul academic argeșean rămâne permanent conectat la evoluțiile tehnologiei.

Din consiliul ştiinţific al congresului au făcut parte cunoscuți profesori de la universități de prestigiu din România. 

 

Alexandru Mihai Voicu

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii