Web Analytics

Conform unui raport al Curţii de Conturi, plăţi nelegale de miliarde din credite bugetare către Atletic Bradu

de | 16.03.2017 13:31 | Sport

13 BraduConform unui raport al Curţii de Conturi a României – Camera de Conturi Argeş, Primăria Bradu a plătit nelegal din credite bugetare pentru cheltuieli cu bunuri şi servicii suma de aproape două miliarde de lei vechi reprezentând contravaloarea fondurilor publice alocate, în perioada 2013-2015 Clubului Sportiv Atletic Bradu. Mai mult decât atât, Curtea de Conturi a dispus recuperarea prejudiciului adus Unităţii Administrativ Teritoriale a Comunei Bradu. Iată în continuare raportul cu pricina şi punctul de vedere al lui Florin Frătică, viceprimarul comunei Bradu vizavi de această speţă.

„Prejudiciul estimat în timpul misiunii de audit este la nivelul sumei totale de 214.363 lei”

Iată cele mai importante concluzii din raportul întocmit de Curtea de Conturi a României – Camera de Conturi Argeş privind Primăria Bradu:
S-a plătit nelegal, din creditele bugetare aprobate pentru cheltuieli cu bunuri şi servicii (capitol 67.02 subcapitol 05.01 titlu II art. 20.01 aliniat 30) suma estimată de 163.637 lei reprezentând contravaloarea fondurilor publice alocate, în perioada 2013-2015 Clubului Sportiv Atletic Bradu, peste nivelul prevăzut de reglementările specifice în vigoare referitoare la finanţarea acţiunilor sportive.
Ordonatorul de credite al U.A.T.C. Bradu va lua toate măsurile prevăzute de lege care să asigure conformitatea fondurilor publice alocate Clubului Sportiv Atletic Bradu astfel:
– stabilirea întinderii prejudiciului adus bugetului entităţii, estimat în timpul misiunii de audit la nivelul sumei totale de 214.363 lei din care 163.637 lei reprezintă cota de minim 10% din finanţarea acordată Clubului Sportiv Atletic Bradu, contribuţie ce trebuia asigurată de către acesta, aferentă perioadei 2013-2015, şi 50.727 lei majorări de întârziere;
– efectuarea, prin compartimentul public intern, de verificări asupra realităţii şi legalităţii documentelor justificative întocmite de Clubul Sportiv Atletic Bradu, aferente exerciţiilor financiare 2013 şi 2014 iar în funcţie de rezultatul verificării se vor lua deciziile ce se impun în vederea gestionării eficiente a resurselor financiare alocate, respectiv stabilirea întinderii unor eventuale prejudicii şi recuperarea integrală a acestora potrivit prevederilor art. 33(3) din Legea 94/1992, republicată, privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi.

Florin Frătică, viceprimarul comunei Bradu: „În momentul de faţă suntem în faza de contestare”

Florin Frătică, viceprimarul comunei Bradu: „Situaţia este cu totul alta. Nu este vorba de plăţi nelegale. Pe lângă sumele de bani primite de la Primărie, ar fi trebuit clubul să aibă un aport de 10%. Despre asta este vorba, nu că ar fi fost ilegal. De fapt, cei de la Curtea de Conturi spun că nu s-a făcut acest aport din partea clubului de 10% considerând că acest club sportiv nu este de autoritate publică şi este privat. În momentul de faţă suntem în faza de contestare, să arătăm că acest club sportiv este de autoritate publică. Până la lămurirea acestei situaţii nu am ce să mai comentez. Clubul este non-profit şi funcţionează din sponsorizări şi alte venituri. Noi nu am dat bilete… Mă rog, este o întreagă legislaţie în materia asta să recuperăm şi acele sume de bani. Dar, până la lămurirea definitivă, adică a contestaţiei şi mai departe pe toate căile ca să arătăm despre ce este vorba, noi încercăm să recuperăm prejudiciul. Chiar pot spune că noi am mai recuperat din el… Nici nu aş spune prejudiciu… Adică, dacă Primăria vine cu 60.000 de lei, clubul trebuie să vină cu 6.000 în finanţarea acestor activităţi sportive. Noi încercăm să venim cu sumele care dânşii au spus, respectiv cei 10%, dar având în vedere că nu există activitate comercială a clubului. Este un club sportiv, un ONG, fără profit…”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii