Web Analytics

Conflict între Sindicatul Filarmonicii Pitești și managerul Jean Dumitrașcu

de | 29.05.2020 13:41 | Actualitate

„Sindicatul Filarmonicii Pitești cere demisia managerului instituției”, se arată într-o postare de pe contul de Facebook al Orchestrei Filarmonicii Pitești. Ieri, în cadrul ședinței Consiliului Local din Pitești, s-a dezbătut aprins faptul că mare parte dintre angajații Filarmonicii au fost trimiși în șomaj tehnic în timpul stării de urgență, iar câțiva consilieri locali au dezaprobat această decizie. 

„În viață, nimic nu este întâmplător, iar adevărul iese întotdeauna la iveală… Este și cazul nostru, deși a trebuit să așteptăm 13 ani pentru a putea fi văzute abuzurile din cadrul instituției! Așadar, în urma ședinței de Consiliul Local Pitești, în care consilierii locali ne-au dat dreptate și ne-au apărat, considerăm că este momentul să cerem demisia managerului Filarmonicii Pitești – cel care abuziv ne-a ținut din luna martie în șomaj tehnic și care deja ne dăduse decizie pentru acest lucru și în luna iunie! În plus, în cei 13 ani s-au adunat foarte multe lucruri, iar acum vom enumera doar o parte dintre ele: Domnule manager, de 13 ani vă bateți joc de artiști prin amenințări legate de desființare instituției… De 13 ani ne manipulați cum doriți, doar pentru a vă satisface dorințele meschine și a vă atinge scopurile… În 2017 ne-ați tăiat abuziv salariile… Am câștigat în instanță! Încă nu este târziu să facem și o plângere penală pentru acest lucru… Acum ne-ați trimis în șomaj tehnic! Sunteți primul manager din țară care a făcut acest lucru! Ne-ați trimis fără să ne informați, am aflat acest lucru din mass-media… Din fericire, consilierii locali s-au prins de toate aceste lucruri, ne-au ținut partea și ne-au susținut! Datorită lor, astăzi am fost informați că marți putem reveni la muncă! (..) . Exact de aniversarea instituției, pe 25 mai ați dat o decizie ABUZIVĂ prin care ați trimis în șomaj tehnic, din nou, 39 de angajați ai filarmonicii. Mulțumim Consiliului Local Pitești că a înțeles că decizia este abuzivă. Domnule Jean Dumitrașcu, toți membrii Sindicatului Filarmonicii Pitești vă cer DEMISIA!”, se arată într-un comunicat postat astăzi, semnat de Sindicatul Filarmonicii Pitești, și adresat managerului Jean Dumitrașcu și presei locale.

Managerul Jean Dumitrașcu: „N-a fost dorința mea. (..) Trebuie să mă judec cu orchestra, pentru că m-a dat în judecată”

L-am contactat pe managerul Jean Dumitrașcu pentru a afla cum comentează informațiile apărute în spațiul public. „Nu am văzut acea postare. Nu am făcut decât să respect o adresă oficială a Primăriei Municipiului Pitești și legile în vigoare la acea dată. N-a fost dorința mea, dimpotrivă, am căutat să explic decidenților că pot sta în studiu individual, că în alte părți s-a putut asta, că putem să îi băgăm în concediu de odihnă. N-a fost o situație unitară la nivel național. S-a acționat total diferit la nivel de UAT-uri, de municipii sau Consilii Județene. Unii au rămas acasă în studiu individual, cu salariu 100 %, alții au intrat în șomaj cu 75 %. Am comunicat deciziile pe care le-am luat sindicatului, ce a stat la baza acestor decizii, am comunicat adresa Primăriei Pitești. Nu uitați că, în perioada aceasta, au fost interzise concertele”, a declarat managerul Filarmonicii.

L-am întrebat pe Jean Dumitrașcu și ce va face în perioada următoare. „Deocamdată, trebuie să mă judec cu orchestra, pentru că m-a dat în judecată. O să mă gândesc ce voi face în perioada următoare, deocamdată mă gândesc cum să reluăm activitatea, cum să organizăm primul concert în aer liber. Regret foarte mult că, din 11 martie până astăzi, niciun ziarist din presa locală nu m-a întrebat și pe mine ce se întâmplă la Filarmonica Pitești și care este punctul meu de vedere”, a mai spus managerul Filarmonicii Pitești.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii