Web Analytics
scris joi, 12.09.2024

Conf. univ. dr. Adrian Tase, activ la lucrările ştiinţifice ale Societăţii Europene de Cardiologie

Abia întors de la Londra, unde a participat activ la lucrările științifice ale Societății Europene de Cardiologie, conf. univ. dr. Adrian Tase este pregătit să împărtășească experiența profesională câștigată acolo cu colegii și pacienții. La Centrul Excel de pe malul stâng al Tamisei s-au adunat fizic peste 24.000 de cardiologi, plus încă pe atât online. Este o plăcută ocazie de a primi informație medicală de ultimă oră la prima mână, din partea unor somități în materie.

Conf. univ. dr. Adrian Tase, activ la lucrările ştiinţifice ale Societăţii Europene de Cardiologie

„Circa 2 miliarde de oameni suferă pe glob de obezitate și/sau hipertensiune arterială, motiv pentru care se lucrează intens la extinderea programelor de prevenție cardiovasculară. Inteligența artificială AI va fi utilizată în medicină mai mult decât în oricare altă știință, având că scop preluarea unor activități birocratice ale medicului pentru ca acesta să aibă mai mult timp pentru a discuta cu pacientul. Alte teme cu impact pe practica medicală: disecția spontană de arteră coronară, strategii de soluționare a divergențelor dintre cardiolog și nefrolog în sindromul cardiorenal, actualități în șocul cardiogenic, energetica inimii, pandemia de vârstnici fragili și discognici în insuficiența cardiacă, noi descoperiri de-a lungul spectrului de boli cardiovasculare, accidentul vascular cerebral pe înțelesul cardiologilor, cancerul ca factor de risc pentru bolile cardiace, tehnica redo-TAVI, tutoriale hands-on de ecocardiografie, AI în imagistică, chirurgie valvulară și registre medicale, antidiabeticele de tip inhibitori SGLT-2 ca panaceu, explorarea strategiilor antiplachetare ca și gardieni ai coagulării etc. În data de 1 septembrie am prezentat lucrarea originală ”Could piano music therapy alleviate high sinus rhythm în subjects with controlled hypertension?”. Este pentru a 8-a oară când prezint lucrări la Congresul Societății Europene de Cardiologie, și a 24-a oară la cel mai înalt nivel științific medical. Ca Fellow ESC am participat la întâlniri în Lounge-ul dedicat.

De asemenea, au fost lansate formele actualizate a patru ghiduri de practică medicală: Fibrilația atrială, Hipertensiunea arterială, Sindromul coronarian cronic, Boală arterială periferică. Expoziția industrială a promovat medicamente, de ex. mavacamten, și dispozitive noi. Nu în ultimul rând, congresul a fost un prilej de socializare cu colegii din Europa și nu numai, având în vedere bogata participare intercontinentală. În puținul timp liber, am trecut pe la Palatul Buckingham și Westminster Abbey”, a spus conf. univ. dr. Adrian Tase.

Citește și Conf. dr. Adrian Tase: „Influenţa României creşte în regiune şi în lume”

Citește și Masacrul de la „Crocus” – de la medicina dezastrelor la geopolitică

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Adrian Mutu a votat în Italia

Adi Mutu este unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști români. Fostul atacant nu s-a ferit să-și...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită