Conf. univ. dr. Adrian Tase a participat activ la Congresul Anual al Societăţii Europene de Cardiologie

de | 31.08.2017 10:17 | Actualitate

18 TaseSâmbătă 26 august s-au deschis lucrările congresului anual al Societăţii Europene de Cardiologie (ESC) la centrul de convenţii „Fira de Barcelona Gran Via”. Misiunea ESC este „reducerea poverii bolilor cardiovasculare la populaţia europeană, cu extensie globală”, iar Spotlight-ul Congresului ESC 2017 a fost: 40 de ani de PCI (intervenţii pe coronare cu implantare de stent).

Tematica abordată în cadrul congresului a fost încadrată în 500 de sesiuni ale experţilor, acoperind toată medicina cardiovasculară, de la clinică la cercetare, de la biomarkeri şi bioimaging la anticorpi monoclonali, de la prevenţie la intervenţii hibrid. La acest eveniment medical au fost prezentate peste 4.500 de lucrări care vor contribui la progresul medicinei cardiovasculare la nivel global.

„Lucrările s-au desfășurat în 24 de săli paralele care poartă numele diferitelor capitale europene”

„Congresul este gândit să ofere maximum de informaţie într-un mod cât mai confortabil, ne-a declarat Adrian Tase. Lucrările s-au desfășurat în 24 de săli paralele care poartă numele diferitelor capitale europene (de exemplu Room „Bucharest”), structurate în 9 sate („villages”), iar expoziţia industrială a găzduit concursuri profesionale, drive tests pentru diverse aparate, teatrul cardiovascular, şi multe altele”. Demn de precizat că dr. Tase a prezentat duminica trecută lucrarea grupului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Universitatea din Piteşti în satul nr. 9 „Insuficienţa Cardiacă”, lucrarea intitulată „Added-on trimetazidine could lower the risk of incidental left ventricular dysfunction +/- heart failure in epirubicinum recipients for bladder cancer” („Tratamentul adiţional cu trimetazidină poate scădea riscul disfuncţiei ventriculare stângi incidentale cu sau fără insuficienţă cardiacă la recipienţii de epirubicină cu cancer vezical”).
Este a şasea oară când lucrările cardiologilor argeşeni sunt selecţionate pentru a fi prezentate în cadrul congresului ESC şi al doilea an în care SJUP-UP sunt reprezentate la toate cele 3 mari congrese de cardiologie: european, american şi Asia-Pacific (primul fiind în 2014). Adrian Tase va mai fi prezent la întâlnirea membrilor internaţionali ai Colegiului de Cardiologie American (unde este afiliat din 2004), la şedinţa grupului de lucru european „Farmacoterapie Cardiovasculară” (membru din 2005), la adunarea generală a Societăţii Internaţionale de Farmacologie Cardiovasculară (membru din 2008). Ca şi în anii trecuţi, doctorul Tase va valorifica imediat noutăţile de la congres în folosul pacienţilor argeşeni. Totuşi, concepte ca „nanobotics”, „proteomics” etc, rămân încă la nivel informativ pentru regiunea noastră.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii