Web Analytics

Conducerea CJ Argeş s-a întâlnit cu 16 primari din judeţ

de | 14.02.2018 18:38 | Actualitate

dan manu intalnire primari argesPreşedintele CJ Argeş, Dan Manu, împreună cu vicepreședintele Ion Mînzînă, şi cu o parte din aparatul tehnic al CJ s-a întâlnit miercuri 14 februarie, la Primăria Boteni, cu primarii din Mioveni, Lerești, Mioarele, Valea Mare Pravăț, Dragoslavele, Rucăr, Dâmbovicioara, Cetățeni, Stoenești, Boteni, Hârtiești, Vulturești, Davidești, Câmpulung, Bughea de Sus, Bughea de Jos.
Discuțiile au vizat în principal investițiile pe care fiecare localitate dorește să le realizeze în 2018, prioritizarea acestora și sprijinul financiar pe care CJ Argeș îl poate oferi. Suma ce va fi alocată de la CJ Argeș către UAT-urile din întregul județ este de 16 milioane de lei. De asemenea, s-a precizat faptul că din bugetul județului vor fi susținute, acolo unde este necesar, cofinanțările pentru investițiile accesate prin PNDL II, la nivelul județului Argeș fiind accesate 151 de proiecte, în valoare de peste 750 de milioane de lei.
Primarii au fost rugați să depună la CJ Argeș justificările pentru banii alocați în 2017, li s-au prezentat ultimele noutăți legislative legate de realizarea Planul Urbanistic General al localității și au fost purtate discuții legate de gestionarea deșeurilor la nivelul fiecărei localități.
„Întâlnirile zonale cu primarii din Argeș sunt deja o tradiție și le-am început încă de la preluarea mandatului. Primarii au înțeles și acum, ca și altă dată, care sunt prioritățile noastre, dar și că îi vom sprijini în continuare, ca și până acum. În urma discuțiilor purtate, am stabilit, cu fiecare în parte, care este prioritatea numărul unu a fiecărei localități. În plus, am dori ca în acest an să încheiem cu investițiile în grupurile sanitare din școli. De aceea, pe această temă am solicitat fiecărui primar să ne prezinte o situație clară, pentru că la această oră Inspectoratul Școlar Argeș are o situație, DSP prezintă o altă situație, iar noi, atât în 2016, cât și în 2017, am investit foarte mult în aceste obiective. Tot primarii sunt și cei care știu, împreună cu ISJ Argeș, câți școlari sunt în localitate și care școli ar putea fi închise din cauza scăderii numărului de copii”, a declarat preşedintele CJ Argeş, Dan Manu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii