Web Analytics
scris miercuri, 01.07.2020

Condiții de groază în cortul de triaj. Cum răspunde SJU

O pacientă suspectă de Coronavirus a povestit, pe rețelele de socializare în ce condiții improprii a fost „tratată” în cortul de triaj al Spitalului Județean Pitești. Femeia a vorbit despre faptul că a fost ignorată de cadrele medicale și despre faptul spațiul nu se dezinfectează după fiecare pacient astfel încât există riscul de a fi infectat chiar acolo. Iată cum a răspuns SJU Pitești acuzelor:
COMUNICAT DE PRESĂ
Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la conditiile in care sunt tratati pacientii care asteapta in corturi rezultatele testelor COVID 19, conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești formulează o serie de precizări:
Pacienta care a ajuns la Spitalul Județean în data de 29 iunie 2020, la ora 9:16, a intrat în evidența medicilor la ora 9:20. Deși nu avea simptome care să necesite prezența la Unitatea de Primiri Urgențe a SJUP, ci trebuia să se adreseze unui medic de familie, pacientei, pe lângă evaluarea constantelor vitale, i-au fost prelevate probe biologice din sânge și pentru detecția virusului SARS CoV-2.
Evident, pentru a elimina orice pericol, pe parcursul investigațiilor, pacienta a fost cazată la unul dintre corturile amplasate în curtea unității sanitare, respectându-se protocoalele în vigoare.
La ora 17, investigația RT- PCR a infirmat suspiciunea infecției cu virusul SARS Cov-2, însă, în urma examenului CT de torace, s-a decis ca pacienta să rămână internată într-o secție dedicată pacienților suspecți COVID, urmând să i se repete testul pentru detecția noului coronavirus, conform protocolului.
Mai precizăm că substanțele utilizate pentru dezinfecția corturilor nu sunt utilizate în prezența pacienților, decontaminarea realizându-se după eliberarea corturilor. Husele tărgilor se schimbă pentru fiecare pacient.
Apreciem că aspectele semnalate de pacientă într-o postare pe pagina personală de facebook sunt exagerate și pun în umbă eforturile cadrelor medicale și ale conducerii unității sanitare și creează panică în rândul populației.
CONDUCEREA SJUP

Condiții de groază în cortul de triaj. Cum răspunde SJU

Distribuie!

0 Comentarii