Condamnări cu suspendare și achitări pe bandă rulantă în dosarul “Rețetelor compensate”, deschis în urmă cu 8 ani

de | 9.12.2020 10:29 | Actualitate

Șapte medici şi farmacişti au fost condamnaţi la câte trei ani închisoare cu suspendare şi 120 de zile muncă în folosul comunităţii, pentru înşelăciune şi uz de fals.

Ei au fost achitați, însă, pentru dare de mită şi spălarea banilor. Procesul în care au fost judecați pentru falsificarea a peste 4.000 de rețete a durat 8 ani.

În total, 34 de persoane au fost implicate în dosar, dar în afara de cei șapte, restul au fost achitați.

CITEȘTE ȘI…Din cauza Covid, Spitalul de Pediatrie a rămas fără medici anesteziști. Urgențele vor fi asigurate de SJU

Potrivit procurorilor, medicii acuzaţi în dosar prescriau tratamente pe numele unor pacienţi care nu fuseseră consultaţi, apoi le trimiteau unor farmacişti, care falsificau semnăturile beneficiarilor şi le decontau la CASMB.

Banii erau spălaţi prin introducerea într-un circuit comercial licit. Sumele decontate de la CASMB variau între 30% şi 100% din valoarea reţetei, iar pentru activitatea lor farmaciştii obţineau un bonus la salariu, întrucât creşteau vânzările în mod artificial. De cealaltă parte,  medicii primeau sume cuprinse între 3% şi 5% din valoarea respectivei reţete.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii