Web Analytics

Concurs pentru cele 75 de funcţii vacante de directori de şcoli

de | 28.06.2017 22:06 | Politica si Administratie

01 concurs01În această vară, în Argeş va avea loc un nou concurs pentru conducerea unităţilor de învăţământ, după ce, în urma examenului de anul trecut, în numeroase şcoli posturile de director şi director adjunct au rămas vacante.

La ora actuală, în instituţiile de învăţământ din judeţul nostru există 75 de funcţii de conducere vacante, respectiv 61 de director şi 14 de director adjunct. De asemenea, pentru alte trei funcţii de conducere este necesar aviz special pentru organizarea concursului, în această situaţie fiind Seminarul Teologic Ortodox „Iustin Patriarhul” Câmpulung, Seminarul Teologic Ortodox „Neagoe Vodă Basarab” Curtea de Argeş (aviz ortodox) şi Liceul Penticostal Teologic „Elim” Piteşti (aviz penticostal).

Proba scrisă, pe 17 iulie

Până la data de 6 iulie a.c., va avea loc înscrierea candidaţilor şi verificarea dosarelor de înscriere. Pe 7 iulie, vor fi afişate rezultatele verificării dosarelor de înscriere, iar între 10-12 iulie candidaţii vor avea posibilitatea să îşi completeze dosarele cu documentele obligatorii. Afişarea listei finale a candidaţilor care îndeplinesc condiţiile de înscriere şi participare la concurs se va face pe 13 iulie, proba scrisă a concursului urmând să aibă loc pe 17 iulie a.c. Probele constând în evaluarea CV-ului şi interviu se vor desfăşura în perioada 19-31 iulie. Afişarea rezultatelor finale ale concursului se va face până la data de 2 august. Acestea vor fi validate în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Argeş şi transmise Ministerului Educaţiei Naţionale pe 4 august, urmând ca deciziile de numire în funcţie începând cu data de 1 septembrie 2017 să sosească în Argeş, în perioada 21-23 august a.c.

Dascălii care au colaborat cu Securitatea nu pot participa la concurs

Potrivit Metodologiei privind organizarea şi desfăşurarea concursului, pot candida la funcţia de director doar persoanele care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au absolvit studii universitare, sunt membre ale corpului naţional de experţi în management educaţional, sunt titulare în învăţământul preuniversitar, având contract de muncă pe perioadă nederminată, au cel puţin gradul didactic II sau titlul ştiinţific de doctor, au calificativul „Foarte bine” în ultimii 4 ani şcolari, nu au fost sancţionaţi în anul şcolar în curs şi nici în cel anterior, nu au fost lipsite prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală, de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în învăţământ, sunt apte din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcţiei, nu au avut statutul de „lucrător al Securităţii” sau „colaborator al Securităţii” şi au avizul Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ unde candidează.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii