Web Analytics

Concurs internaţional de procese simulate la Câmpulung

de | 30.06.2022 12:15 | Actualitate, Cultură

Până la finalul acestei săptămâni, la Câmpulung se desfășoară o nouă ediție a concursului internațional de procese simulate ”Moot Court Europe 2022”. Evenimentul a fost inițiat în urmă cu cinci ani de către Fundația Olanda-România și Colegiul Național Pedagogic ”Carol I” Câmpulung și implică elevi de liceu din întreaga lume.

În acest an participarea constă în circa o sută de elevi, profesori și experți juridici din România, Bulgaria, Elveția, Polonia, Scoția, Slovacia, Statele Unite ale Americii, Zimbabwe și Olanda. Echipele vor dezbate un caz fictiv de drept internațional, jucând rolul apărării și al acuzării, ca într-un proces dintr-o sală de judecată. Pentru a simula și mai bine atmosfera, unele runde ale concursului vor avea loc în sălile Judecătoriei Câmpulung, iar participanții își vor susține cauza în fața unui complet de judecători format din juriști de renume mondial. Printre aceștia se vor afla prof. dr. Mischa Wladimiroff, specialist în Drept internațional, prof. dr. Jaap de Zwaan, membru al Fundației Olanda-România și profesor de Drept european la Universitatea Erasmus din Rotterdam, dar și oficiali români și olandezi, proiectul fiind sprijinit de Ministerul Olandez al Afacerilor Externe, prin Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România.

Anul trecut, una dintre echipele care a reprezentat Colegiul Național Pedagogic ”Carol I” a ajuns până în semifinala concursului desfășurat atunci online. De-a lungul timpului, ”caroliștii” au câștigat de două ori ”Moot Court Europe”.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și S-a filmat, din nou, la Câmpulung

Citește și Sărbătoare de Sânziene la Câmpulung

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *