Web Analytics

Concert vocal-simfonic la Sinagoga Pitești

de | 7.09.2021 09:24 | Cultură, Actualitate

Sinagoga Pitești aniversează100 de ani de existență printr-un concert vocal-simfonic festiv, la trecerea în noul An evreiesc. Sinagoga se deschide pentru a marca Anul Nou Evreiesc, potrivit calendarului, pe data de 7 septembrie a.c., fiind intrarea în anul 5782. Cu acest prilej, corala D.G. Kiriac va susține joi, 9 septembrie a.c., de la ora 19,00, un concert vocal -simfonic în care vor susține recitaluri și soliști de la Filarmonica Pitești.

Potrivit președintelui comunității evreiești din Pitești, Aurel Davidovici, aceasta s-a redus, în timp, la doar 4-5 familii, cele mai multe mixte, cu persoane vârstnice. Dânsul are onorabila vârstă de 82 de ani. Ceilalți membrii, copii, nepoți și-au creat o nouă viață prin străinătate, în țări precum SUA, Germania sau chiar Israel.

CITEȘTE ȘI: Persoanele care lucrează în centrele de vaccinare din Pitești nu și-au mai primit banii de trei luni

La evenimentul de celebrare a celor 100 de ani de existență este au fost invitați și reprezentanți ai Ambasadei Israelului în România, autorități centrale și locale, membrii comunității, argeșeni, oameni de cultură, jurnaliști. Sinagoga aflată în centrul orașului nu a mai fost deschisă de multă vreme însă membrii coralei Kiriac au realizat, voluntar, o mică igienizare.

CITEȘTE ȘI: PNL: Fenechiu cere verificarea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii