Web Analytics

PNL: Fenechiu cere verificarea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură

de | 6.09.2021 14:55 | Actualitate, Politica si Administratie

Solicitarea liderului senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, privind verificarea semnăturilor pentru moţiunea de cenzură a fost înregistrată, luni, 6 septembrie, la Parlament, potrivit vicepreşedintelui Senatului Alina Gorghiu.

CITEȘTE ȘI: S-au împlinit doi ani de la inaugurarea primului spital construit de la zero după decembrie ’89

Solicităm Birourilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului ca, anterior prezentării şi comunicării către Guvern a moţiunii de cenzură şi anterior stabilirii unui calendar pentru dezbaterea moţiunii de cenzură, să dispună verificarea prin Birourile permanente ale fiecărei camere a îndeplinirii condiţiilor procedurale stabilite de Constituţie şi de Regulamentul activităţilor comune, pentru exercitarea acesteia de către senatori şi deputaţi“, se arată în cerere.

CITEȘTE ȘI: Președintele Iohannis și premierul Florin Cîțu – discuții pe tema crizei guvernamentale

Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, spune că peste 10 semnături de pe moțiune, din cele 117 necesare, sunt scanate: Existența acestei susțineri trebuie făcută în niște condiții în care să poată fi verificate, în speță, să fie cât se poate de clar la ce se referă listele de semnături, să fie semnate olograf, să însoțească textul moțiunii. La o analiză a semnăturilor, putem constata că un număr însemnat sunt semnături scanate, peste 10. O parte din persoanele care semnează moțiunea, în perioada anterioară și concomitentă datei depunerii, erau plecate din țară.”

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii