Web Analytics
scris vineri, 10.09.2021

Concert vocal-simfonic la Sinagoga din Pitești

Aseară, la Sinagoga din Pitești, Corala D.G.Kiriac și AR.CO. Orchestra au susținut un concert vocal-simfonic încântător, cu piese din repertoriul clasic, dar și fragmente folclorice evreiești.
Concertul a fost organizat cu prilejul Anului Nou Evreiesc și a 100 de ani de la construcția Sinagogii piteștene.
După calendarul evreiesc, anul este 5782. Anul Nou Evreiesc a început la apusul soarelui luni, 6 septembrie 2021 și s-a terminat la căderea nopții miercuri, 8 septembrie 2021.
De asemenea, evenimentul de aseară s-a dorit a fi un prim pas pentru integrarea în circuitul cultural și turistic al Piteștiului a acestui lăcaș de cult emblematic pentru comunitatea locală argeșeană.
Consiliul Județean Argeș, partener al evenimentului, alături de Comunitatea Evreiască din Pitești și de Corala D.G. Kiriac, a fost reprezentat de dl. Vicepreședinte Adrian Bughiu, care a adresat salutul domnului președinte al Consiliului Județean Argeș, dl. Ion Mînzînă și urările de sănătate și un An Nou cât mai bun tuturor celor prezenți.
” Dincolo de numărul mare sau mic al membrilor comunității dumneavoastră, comunitatea evreilor rămâne un stâlp de bază al comunității piteștene și argeșene și va constitui tot timpul un reper pentru noi toți. Mă bucur că, atât cât am putut, am sprijinit acest eveniment. Și pe viitor vom sprijini această tradiție.” – a spus dl. Vicepreședinte Adrian Dumitru Bughiu.
Concertul aniversar a fost presărat și de momente emoționante. Un prim moment a fost acordarea, de către dl. Silviu Vexler – deputat și Președinte al Federației Comunităților Evreiești din România și doamna deputat Simona Bucura Oprescu, a medaliei de aur pentru dl. Aurel Davidovici, în semn de apreciere și recunoștință pentru activitatea sa în calitate de Președinte al Comunității Evreiești din Pitești, timp de 20 de ani.
De asemenea, dl. George Paraschivescu a primit, în semn de apreciere, din partea Coralei D.G.Kiriac, o diplomă pentru întreaga activitate artistică și pentru conducerea dirijorală a coralei.
La eveniment au mai participat reprezentanți ai autorităților locale, numeroși directori de instituții de cultură din Argeș și bineînțeles membrii comunității evreiești.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită