Concert vocal-simfonic la Sinagoga din Pitești

de | 10.09.2021 11:00 | Actualitate, Cultura, Home

Aseară, la Sinagoga din Pitești, Corala D.G.Kiriac și AR.CO. Orchestra au susținut un concert vocal-simfonic încântător, cu piese din repertoriul clasic, dar și fragmente folclorice evreiești.
Concertul a fost organizat cu prilejul Anului Nou Evreiesc și a 100 de ani de la construcția Sinagogii piteștene.
După calendarul evreiesc, anul este 5782. Anul Nou Evreiesc a început la apusul soarelui luni, 6 septembrie 2021 și s-a terminat la căderea nopții miercuri, 8 septembrie 2021.
De asemenea, evenimentul de aseară s-a dorit a fi un prim pas pentru integrarea în circuitul cultural și turistic al Piteștiului a acestui lăcaș de cult emblematic pentru comunitatea locală argeșeană.
Consiliul Județean Argeș, partener al evenimentului, alături de Comunitatea Evreiască din Pitești și de Corala D.G. Kiriac, a fost reprezentat de dl. Vicepreședinte Adrian Bughiu, care a adresat salutul domnului președinte al Consiliului Județean Argeș, dl. Ion Mînzînă și urările de sănătate și un An Nou cât mai bun tuturor celor prezenți.
” Dincolo de numărul mare sau mic al membrilor comunității dumneavoastră, comunitatea evreilor rămâne un stâlp de bază al comunității piteștene și argeșene și va constitui tot timpul un reper pentru noi toți. Mă bucur că, atât cât am putut, am sprijinit acest eveniment. Și pe viitor vom sprijini această tradiție.” – a spus dl. Vicepreședinte Adrian Dumitru Bughiu.
Concertul aniversar a fost presărat și de momente emoționante. Un prim moment a fost acordarea, de către dl. Silviu Vexler – deputat și Președinte al Federației Comunităților Evreiești din România și doamna deputat Simona Bucura Oprescu, a medaliei de aur pentru dl. Aurel Davidovici, în semn de apreciere și recunoștință pentru activitatea sa în calitate de Președinte al Comunității Evreiești din Pitești, timp de 20 de ani.
De asemenea, dl. George Paraschivescu a primit, în semn de apreciere, din partea Coralei D.G.Kiriac, o diplomă pentru întreaga activitate artistică și pentru conducerea dirijorală a coralei.
La eveniment au mai participat reprezentanți ai autorităților locale, numeroși directori de instituții de cultură din Argeș și bineînțeles membrii comunității evreiești.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Primul festival românesc la Washington, pe malul Potomacului * România, prezentată timp de două zile în capitala americană cu spectacole de dans și concerte, demonstrații de meșteșuguri tradiționale, ateliere interactive, expoziții și degustări culinare și oenologice
Primul festival românesc la Washington, pe malul Potomacului * România, prezentată timp de două zile în capitala americană cu spectacole de dans și concerte, demonstrații de meșteșuguri tradiționale, ateliere interactive, expoziții și degustări culinare și oenologice

La împlinirea a 25 de ani de la lansarea, în 11 iulie 1997, a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, Ambasada României în SUA și Institutul Cultural Român din New York, împreună cu Consiliul Județean Maramureș și cu sprijinul financiar al Băncii...

Cazul ginerelui corupt, Andrei Stancu, arestat de DNA
Cazul ginerelui corupt, Andrei Stancu, arestat de DNA

Primarul Liviu Poşircă din Vultureşti: ”Firma funcţionează de 30 de ani, ginerele a apărut acum în viaţa fetei mele” Situație jenantă în Poliția Română, după ce un ofițer de Economic cu origini argeșene, dar angajat la București, a făcut maraton de fapte penale, 9 la...