Web Analytics

Concert vocal-simfonic de Crăciun la Ștefănești

de | 15.12.2019 15:48 | Actualitate

La invitația directorului Centrului Cultural Ștefănești, Luiza Dobrescu, Filarmonica Pitești va susține vineri, 20 decembrie, de la ora 18.00, la Centrul Cultural Ștefănești, un concert vocal-simfonic de Crăciun. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de concertmaestrul Mădălin Sandu, participă, ca soliști, naistul Flavius Ilie, violonistul Costinel Mirea, pianistul Florin Pană și interpreta Costinela Toma. În program: Johann Strauss – Marșul Radetzky, Johann Straus Jr. – Dunărea albastră, La vânătoare, Tunete și fulgere și Trich trach, Dmitri Shostakovici – Vals, Toni Murena – Indifférence, Mădălin Sandu – Suita din Ardeal, Vittorio Monti – Csárdás, James Last – Păstorul singuratic, Ciocârlia, Hallelujah, Colindăm iarna, Bing Crosby – White Christmas.
Absolvent al Facultăţii de Interpretare Instrumentală a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasa profesorului Ladislau Csendes, Mădălin Sandu este, de la înființare, din 2007, concertmaestru al Filarmonicii Pitești. Din 2000 a activat la Orchestra de Cameră Philarmonia din București și a colaborat cu filarmonicile din București, Giurgiu, Sibiu, Ploiești, Constanța, Râmnicu-Vâlcea. Ca solist concertist, a susținut numeroase recitaluri şi concerte pe toate scenele muzicale ale ţării. A concertat şi în Italia, Germania, Elveţia, Franţa, Austria, Spania, Ungaria şi Republica Moldova. Mădălin Sandu este nu doar un violonist de talent, ci şi aranjor, orchestrator şi dirijor, iniţiator al multor proiecte sonore spectaculoase.
Absolvent al Liceului de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești, la clasa profesoarei Gina Sandu, Flavius Ilie este laureat al Concursului Național „ArgesisArt”, al Concursului „Aulodia” din Brașov și al Olimpiadei Naționale de Nai. A cântat cu Filarmonica Pitești în stagiunea trecută, la Festivalul Tinere Talente, ediția a VII-a. Din această toamnă este student la Facultatea de Muzică și Pedagogie Muzicală a Universității Pitești.
Născut într-o familie de muzicieni, Constantin Mirea a absolvit Liceul de Muzică „George Enescu” din București și Universitatea Națională de Muzică București, secția interpretare vioară, la clasa conf. univ. dr. Florin Croitoru. Sub îndrumarea lui Mircea Tiberian (conf. univ. dr., pianist și compozitor) a finalizat studiile de master jazz. În 2003, obține, prin concurs, Bursa Integrală de Studii în S.U.A., la Univesitatea de Muzică din Louisiana. A urmat numeroase masterclass-uri în jazz și muzică clasică în țară și în străinătate. A susținut concerte de jazz la: Brașov, Galați, Brăila, Sibiu, Târgu-Mureș. În străinătate, a cântat în Germania, Olanda, Belgia, Elveția, Franța, Spania, Italia, Israel și China ș.a. În prezent, este solist și prim-violonist al Operei Comice din București, profesor de vioară la Școala de Muzică Nr. 3 București, lider al cvartetului „Django Sound” și colaborator permanent al Filarmonicii Pitești.
Pianistul Florin Pană a studiat la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești. A susținut numeroase concerte, cântând și cu Filarmonica Pitești în concertul Zavaidoc simfonic din noiembrie 2018.  La momentul actual manageriază Trupa Star din Pitești.
Cu un timbru cuceritor, solista Costinela Toma a fost atrasă de muzică din copilărie, studiind pianul la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești. Este absolventă a Facultății de Pedagogie Muzicală a Universitășii Pitești. Cântă orice gen de muzică, de la dance, disco, la blues și etno. A fost prezentă anul trecut în concertul Zavaidoc simfonic de la Filarmonica Pitești.
Costinela Toma și Florin Pană sunt premiații concursului de jazz Napocensis, de anul acesta, de la Cluj-Napoca.
Intrarea este liberă!

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii