Web Analytics
scris marți, 05.12.2023

Concert la Filarmonica Pitești. Grieg și Dvořák, în program

Filarmonica Pitești organizează joi, 7 decembrie, de la ora 19, la Centrul Multifuncțional, primul concert simfonic al lunii susținut de orchestra simfonică a instituției, dirijor, Victor Eloy López, solist, pianistul Alexandru Burcă.

Concert la Filarmonica Pitești. Grieg și Dvořák, în program

Citește și: „Visul” regizat de Cătălin Saizescu se vede pe 13 decembrie și în Pitești

În program: E. Grieg – Concertul pentru pian și orchestră în la minor, Op. 16 și A. Dvořák – Simfonia a 7 – a , Op. 70.  

Iată și prezentarea pe care ne-a comunicat-o înainte de concert Filarmonica Pitești.        

Profesor la Conservatorul Superior de Muzică din Málaga, Víctor Eloy López (fotografia reprezentativă) este unul dintre cei mai promițători dirijori ai noii generații spaniole. Dirijor principal al orchestrei simfonice andaluze, a condus orchestrele din Malaga, Granada, Palma de Mallorca. A dirijat peste 300 de spectacole de zarzuela (gen de spectacol tipic spaniol); dintre ele menționăm: „Luisa Fernanda”, „Marina”, „Barberillo de Lavapies” și „La Corte del Faraón”. Este și dirijor al Teatro Lírico Andaluz și dirijor al Fanfarei Málaga. A colaborat cu orchestre din Spania, Italia, Franța, Irlanda, Rusia, Bulgaria și Germania și cu soliștii Paco de Lucía, Elina Garantça și Placido Domingo.

Alexandru Burcă este pianist la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București și profesor asociat al Universității Naționale de Muzică din București. Laureat al multor concursuri internaționale, a susținut concerte și recitaluri la Ateneul Român, Festivalul Internațional „George Enescu”, Televiziunea Română, Societatea Română de Radiodifuziune, Filarmonica din Bacău, Muzeul Național de Artă, dar și în Kazahstan, Maroc, Rusia, Moldova, Spania, Franța, Etiopia, Germania, Portugalia, Norvegia, Suedia, Italia, Canada”.

Alexandru Burcă

Biletele pot fi cumpărate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul fiind 40 de lei sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...