Concert de gală inspirat din folclorul românesc, la Washington pentru aniversarea a 25 de ani de Parteneriat Strategic România-SUA

de | 7.10.2022 10:16 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ambasada României la Washington și Institutul Cultural Român de la New York prezintă, în premieră în Statele Unite, concertul “Săftița”, susținut de Marius Mihalache & Band, eveniment ce face parte din amplul program dedicat sărbătoririi a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite. Organizat cu sprijinul generos al Băncii Transilvania, spectacolul va avea loc la prestigioasa locație John F. Kennedy Center for Performing Arts, una dintre cele mai renumite scene internaţionale pentru organizarea de evenimente culturale şi artistice din capitala americană.

Citește și: Asociaţia Pro Infrastructură reclamă blocaje în linie pe CF Braşov-Sighişoara: ”Guvernul are ochi doar pentru drumuri”

Peste 300 de persoane vor participa la concert, în calitate de invitați: oficiali ai Administrației americane și Congresului, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Washington, membri ai comunității româno-americane, personalități din mediile academic, cultural, de afaceri și think-tank-uri.

Show-ul va fi susţinut de cunoscutul virtuoz al țambalului Marius Mihalache şi trupa sa de muzicieni de elită, “Marius Mihalache & Band” formată din Arabela Nicolau – voce, Lorin Mihalache – tobe, Nicolae Băran – bass și va beneficia de crearea unui spațiu vizual de către Cristian Stănoiu, printr-o serie de proiecții video live.

Pornind de la ritmuri vechi într-o orchestraţie modernă, “Săftița” combină muzica tradițională românească cu sonorități actuale care fac ca mesajul și esența folclorului românesc să fie transpuse într-un limbaj universal. Despre “Săftița”, proiect ce deține Premiul Special al Senatului UNITER, regretatul actor și director al Teatrului Național din București, Ion Caramitru, spunea: “Este una din cele mai fenomenale prezenţe culturale pe scena românească. Se spune că frizează geniul, dar eu pot să spun fără niciun fel de reţinere, este ceva fără precedent”.

Citește și: Fermierii vor primi un avans de 70% din subvenția cuvenită, începând cu 16 octombrie

Concertul de gală din Washington se va desfășura sub titlul “Săftița: The Timeless Love Songbook”, în data de 11 octombrie 2022, la The John F. Kennedy Center for the Performing Arts, sala Family Theater.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *