Web Analytics

Componente Auto SA Topoloveni a împlinit 40 de ani de activitate şi priveşte cu încredere spre viitor

de | 7.03.2019 12:57 | Economie

Societatea a fost înființată la dată de 1 martie 1979, sub denumirea de Întreprinderea de Supape și Bolțuri Topoloveni (ISB).
Din anul înființării, Societatea Componente Auto SA Topoloveni a parcurs o primă etapă de dezvoltare, caracterizată prin realizarea de investiții și punerea în funcțiune a capacităților de supape și bolțuri pentru motoare cu ardere internă de fabricație românească pentru automobile, autocamioane și tractoare, precum și alte repere din industria auto.
Din 1988 a preluat prin transfer fabricația de rotule de suspensie pentru automobilele Dacia, creând și alte capacități pentru fabricarea de rotule de suspensie și bielete de direcție pentru Oltcit.
După 1989 s-a continuat procesul de dezvoltare de noi capacități, detașându-se în acest sens capacitățile pentru bieletele de direcție reglabile pentru Dacia.
Producția de supape, bolțuri, rotule de suspensie și bielete de direcție s-a executat în sistem integrat, care cuprindea pe lângă partea de prelucrări mecanice și operații de debitare, forjare, tratamente termice, injecție mase plastice, acoperiri de suprafață, montaj, precum și producerea de SDV-uri, piese de schimb și reparații utilaje.
Gradul de integrare a crescut odată cu achiziționarea unei mașini de extrudat moderne pentru executarea pivoților cu adaos de prelucrare redus.
Pentru păstrarea unui echilibru în producție, ne-am îndreptat atenția spre piața externă, pentru a continua fabricația de bielete de direcție și ulterior de pivoți, realizând investițiile aferente în echipamente tehnologice axate în principal pe prelucrări mecanice, menținând totuși un grad de integrare ridicat pentru pivoți.
Din 2009 am început să executăm repere din familia de bare antiruliu spate pentru automobile Dacia.
Pentru dezvoltarea societății și a grupului industrial de pe platformă, s-a alocat în perioada 2010-2018 suma de 40 milioane lei.
În toată această perioadă, societatea a dispus, format, selecționat și integrat un personal cu calificarea necesară realizării proceselor de fabricație, concepție și conducere. Resursa umană a reprezentat principalul element care a propulsat societatea și care a contribuit la definirea și realizarea obiectivelor sale.
În prezent, pe platforma industrială a Grupului Componente Auto (GCA) lucrează un număr de 570 salariați. La aniversarea celor 40 de ani de la înființare, Componente Auto SA pășește cu încredere în direcția dezvoltării producției și creșterii eficienței, prin crearea și organizarea de noi capacități și asimilarea de noi produse, preponderent pentru industria auto.
Conducerea societăţii

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii