Web Analytics

Compania Naţională de Drumuri a evaluat „ochiometric” drumul surpat de la Boteni

de | 9.08.2018 15:00 | Politica si Administratie

Traficul rutier a fost închis vineri dimineaţă pe DN73D – Mioarele – Boteni, judeţul Argeş, după ce mai multe gropi s-au format în carosabil, cu o adâncime de 40-50 de centimetri, în unele zone chiar de un metru. Şoseaua s-a crăpat pe o lungime de aproximativ 100 de metri. Alunecările de teren s-ar fi produs din cauza ploilor abundente, care s-au infiltrat în terasamentul drumului. Primarul localității Boteni spune că acest drum a mai suferit transformări în anul 2005. „Cauza exactă e alunecarea de teren. Acum, din cauza ploilor s-a dus, s-a rupt de tot. Proprietarul drumului este Compania Drumurilor Naționale”, ne spune primarul comunei Boteni, Leau Vasile.
Acum oamenii care locuiesc în zonă sunt nevoiţi să facă un ocol pentru a ajunge acasă. „Pentru a ajunge la casele lor, oamenii vin pe DJ737, prin Mioarele, și DJ723, prin Văleni- Dâmbovița”, mai spune primarul.
Drumul plin de cratere, măsurat din priviri de Compania Națională de Drumuri
Mai mulţi reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Drumuri au venit pentru a inspecta starea drumului. „A venit directorul general de la Compania de Drumuri Naționale, cu niște experți. Au constatat, au făcut fotografii și niște evaluări «ochiometrice». Marți ne dau un prim rezultat, să vedem când trebuie să facem ceva provizoriu, până când se apucă de lucrarea propriu-zisă”, adaugă primarul Leau Vasile.
Mari Tudor

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii