Web Analytics

Comisia Europeană va face verificări pe canalul Bâstroe

de | 25.02.2023 08:15 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Comisia Europeană va face verificări pe canalul Bâstroe. O echipă de la Bruxelles va merge săptămâna viitoare în Delta Dunării pentru a evalua situaţia lucrărilor de dragare pe canalul controversat. Conform Observator, ministrul Afacerilor Externe spune că nu a primit niciodată nicio informare despre lucrările de dragare de pe Bâstroe.

Citește și: Cazul asistentei moarte de varicelă a fost clasat. Rămân semnele de întrebare şi un tată care îşi creşte singur fetiţa

Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi: „Mie îmi trebuie nişte rapoarte oficiale. Miercurea viitoare, vorbim de 1 martie, eu am o echipă a Directoratului de Transport a Comisiei Europene care face un tur al tuturor porturilor ucrainene căreia i-am mărit mandatul de evaluare a lucrărilor care se fac referitor la canalul Bâstroe.”

Citește și: Cardul de energie: În primele trei zile de la implementare s-au efectuat peste 100.000 de plăți, în valoare de 31 milioane de lei

Reprezentanţii Comisiei Europene susţin că nu au niciun document din care să reiasă lucrări de dragare sau ce adâncimi sunt acum pe aceste canale. Şi ministrul de externe declară acelaşi lucru. Şi-l contrazice chiar pe preşedintele Klaus Iohannis.  Bogdan Aurescu, ministrul de Externe: „Ministerul Afacerilor Externe nu a fost informat nici în cursul anului 2022, nici în perioada care s-a scurs de la începutul acestui an cu privire la lucrări de adâncire pe canalul Bâstroe sau pe canalul Chilia”.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *