Web Analytics

Comisia Europeană: România își prezintă planul oficial de redresare și reziliență

de | 1.06.2021 16:13 | Actualitate, Economie

Comisia europeană anunță că ieri, 31 mai a primit planul de redresare și reziliență din partea României, iar până acum alte 22 de state au mai transmis documentul. 

,,Comisia a primit astăzi din partea României planul oficial de redresare și reziliență. Acest plan stabilește reformele și proiectele de investiții publice pe care România intenționează să le pună în aplicare cu sprijinul Mecanismului de redresare și reziliență. 

Citește și: Planul naţional de redresare şi rezilienţă, în dezbaterea Guvernului

Mecanismul de redresare și reziliență este elementul central al instrumentului de redresare al Uniunii Europene, NextGenerationEU, planul UE prin intermediul căruia aceasta își propune să iasă mai puternică din pandemia de COVID-19. Mecanismul va furniza până la 672,5 miliarde EUR pentru a sprijini investițiile și reformele (la prețurile din 2018). Această sumă este împărțită în granturi, în valoare totală de 312,5 miliarde EUR, și împrumuturi, în valoare de 360 de miliarde EUR.

Citește și: Benny Păcănele a depus la Primăria Pitesti un proiect pentru 2 blocuri lângă hotel Muntenia

Mecanismul de redresare și reziliență va juca un rol esențial în a ajuta Europa să iasă mai puternică din criză și în a asigura reușita tranziției verde și a celei digitale”. a anunțat luni CE.

Prezentarea planului de către România are loc în urma unui dialog intensiv între comisie şi autorităţile române, în ultimele câteva luni. 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Bravos, natiune ; Comisia Europeană l-a primit pe „planul oficial de redresare și reziliență” pe care romanii nu-l cunosc , iar unii samsari habar n-au ce-nseamna „rezilienta” / chiar de le-ai da cu DEX-ul in capatanele de tauni/mai degraba de muste vaduve !