Comisia Europeană: Monitorizarea proprietății asupra mass-media în toate statele membre

de | 19.10.2021 17:56 | Actualitate, Bani europeni, Politica si Administratie

 

În ziua de 18 octombrie, Comisia a lansat a doua cerere de propuneri privind sistemul de monitorizare a proprietății asupra mass-media, un proiect cofinanțat de UE.

Citește și: Povestea preotului care i-a pictat şi dăruit Regelui Mihai icoana ”Dulcei Sărutări”

Această cerere de propuneri va completa aria de acoperire a primului proiect-pilot în curs și va furniza o bază de date națională privind proprietatea asupra mass-media în celelalte 12 state membre care nu au făcut obiectul primei ediții. Sistemul de monitorizare a proprietății asupra mass-media va evalua în mod sistematic cadrele juridice relevante, precum și riscurile în ceea ce privește transparența proprietății asupra mass-media.

Acesta va prezenta, de asemenea, riscuri potențiale la adresa pluralismului mass-media și va oferi informații valoroase pentru o mai bună înțelegere a pieței mass-media de știri. Instrumentul va pune aceste informații la dispoziția tuturor prin intermediul unei platforme online interactive, afișând rezultatele în formate adaptate nevoilor diferiților utilizatori. Consorțiile interesate care își desfășoară activitatea în domeniul libertății și pluralismului mass-mediei la nivel european, regional și local își pot depune candidatura până la 15 decembrie.

Citește și: Firma fostului primar de la Corbi, în ancheta Recorder / Virgil Baciu a pus cupru aurit de 3,2 milioane euro pe acoperişul Catedralei Mântuirii Neamului

Cuantumul maxim al sprijinului alocat de UE acestui proiect este de 500.000 de euro. Inițiativa face parte dintr-un efort mai amplu în domeniul libertății și pluralismului mass-media, astfel cum se subliniază în Planul de acțiune pentru democrația europeană. Sunt, de asemenea, disponibile mai multe informații cu privire la această cerere de propuneri și la alte cereri legate de mass-media, fie în desfășurare, fie în curs de pregătire.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii