Web Analytics

Comisia Europeană le oferă tinerilor 35 500 de permise de călătorie gratuite

de | 16.04.2024 17:31 | Actualitate, Home

Începând din această vară, mii de tineri vor călători din nou în Europa cu trenul gratuit, prin intermediul programului DiscoverEU.

Marți, 16 aprilie, în timpul Săptămânii europene a tineretului, Comisia a lansat cea mai recentă rundă de înscrieri în cadrul inițiativei DiscoverEU. Înscrierile se pot face până marți, 30 aprilie, la ora 12:00.

În total, sunt disponibile 35 500 de permise de călătorie. Tinerii născuți între 1 iulie 2005 și 30 iunie 2006 pot participa la un test cu cinci întrebări despre UE și o întrebare suplimentară pe Portalul european pentru tineret. Candidații selectați vor primi un permis gratuit de transport feroviar pentru a călători în Europa timp de până la 30 zile, între 1 iulie 2024 și 30 septembrie 2025.

Citește și Dacia recheamă în service mii de autoturisme. Ce probleme au fost semnalate?

Participanții pot beneficia și de un itineraru cultural și vor primi, de asemenea, un card cu peste 40 000 de posibilități de reducere pentru transportul public, cultură, cazare, alimentație, sport și alte servicii în țările eligibile. 

Comisia a lansat DiscoverEU în iunie 2018. De atunci, peste 1 milioane de candidați și-au depus candidatura pentru 284 000 de permise de călătorie disponibile. „Conform celui mai recent sondaj ulterior călătoriei, 72% dintre candidați au declarat că este prima dată când călătoresc în afara țării lor de reședință cu trenul. Pentru mulți, a fost, de asemenea, prima dată când au călătorit fără părinți sau adulți însoțitori, iar majoritatea au indicat un sentiment sporit de independență. Peste două treimi au declarat că nu ar fi fost în măsură să își finanțeze permisul de călătorie fără DiscoverEU”, se arată în comunicatul transmis de Reprezentanța Comisiei Europene în România. Mai multe informații, AICI.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *