Web Analytics

Comisia Europeană a adoptat o strategie anti-pandemie în lunile de iarnă

de | 3.12.2020 16:58 | Actualitate, Bani europeni

Ieri, 2 decembrie, Comisia Europeană a adoptat o strategie pentru gestionarea sustenabilă a pandemiei în lunile de iarnă care urmează, perioadă în care riscul transmiterii virusului poate crește din cauza unor circumstanțe specifice, cum ar fi reuniunile în interior. Strategia recomandă continuarea vigilenței și a prudenței pe tot parcursul iernii și în 2021, când se vor pune la dispoziție pe scară largă vaccinuri sigure și eficace. Ulterior, Comisia va pune la dispoziție orientări suplimentare cu privire la eliminarea treptată și coordonată a măsurilor de limitare a răspândirii virusului.

 

Citește și:  Rucărenii îşi vor spitalul înapoi

Strategia privind rămânerea în siguranță față de COVID-19 în cursul iernii recomandă măsuri de menținere sub control a pandemiei până când vaccinurile sunt disponibile pe scară largă. Ea se axează pe:

  • Distanțarea fizică și limitarea contactelor sociale, esențiale în lunile de iarnă, inclusiv în perioada de vacanță. Măsurile ar trebui să fie țintite și să fie bazate pe situația epidemiologică locală pentru a limita impactul lor social și economic și pentru a le spori acceptarea de către populație.
  • Testarea și depistarea contacților, esențiale pentru detectarea cazurilor grupate și stoparea transmiterii. Majoritatea statelor membre dispun în prezent de aplicații naționale de depistare a contacților..
  • Călătoriile în siguranță, în condițiile unei posibile creșteri a numărului de călătorii în timpul vacanțelor de sfârșit de an, care necesită o abordare coordonată.

 

Citește și:  „Primar pentru o zi” la Câmpulung. Lăsconi şi-a scos la licitaţie postul…

 

  • Capacitatea de asistență medicală și personalul medical: ar trebui instituite planuri de continuitate a activităților unităților sanitare, pentru a asigura faptul că focarele de COVID-19 pot fi gestionate, iar accesul la alte tratamente poate fi menținut. Achizițiile publice comune pot corecta deficitele de echipamente medicale.
  • Oboseala de a lupta cu pandemia și stresul psihologic sunt reacții naturale în situația actuală. Statele membre ar trebui să urmeze orientările Regiunii Europene a Organizației Mondiale a Sănătății vizând revigorarea sprijinului public pentru a combate oboseala de a lupta cu pandemia.

 

Citește și: Durerea unei fiice care şi-a pierdut mama infectată cu Covid, internată la Spitalul Judeţean: „Nu există buton de panică, nu există cineva care să le dea un pahar cu apă. Aşa au murit atâţia şi atâţia de câteva luni…”

 

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii