Web Analytics

Comisarul-şef (r) Dan Ungureanu: „Mi-a fost mare teamă de Covid şi din teama asta s-a nimerit să-l iau şi eu”

de | 3.09.2020 13:26 | Dezvăluiri

# „Oamenii de la Spitalul Colentina sunt îngeri”, spune recunoscător cunoscutul polițist

Experiența celor care au câștigat lupta cu noul coronavirus ne poate ajuta să înțelegem mai bine ce înseamnă acest virus și cum ne poate afecta. Fostul comisar-șef de poliție Dan Ungureanu, acum om de afaceri, s-a externat din spital săptămâna trecută, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. Tot calvarul a început pe 7 august, când a făcut testul COVID, după ce a avut febră. Nu a stat pe gânduri și s-a internat la Spitalul Colentina din București, al cărui manager este argeșeanul Remus Mihalcea. Comisarul-șef se simte acum mult mai bine, dar nu știe de unde ar fi putut să ia virusul. „Cu foarte mare teamă am fost de Covid și din teama asta s-a nimerit să-l iau și eu. Nu e vorba de a crede sau nu în virus. Asta este o boală care se manifestă peste tot. Trebuie să creadă toată lumea în existența Covid-ului. Cu cât gradul de pregătire individuală este mai scăzut, cu atât omul nu crede în problema asta, din păcate”, mai spune Dan Ungureanu.

„La un moment dat, un asistent medical stătea în genunchi ca să îmi ia sânge”

După ce a stat în Spitalul Colentina, de pe 7 până pe 26 august, Dan Ungureanu – fostul șef al Biroului de Poliție Rutieră Pitești – este profund recunoscător personalului medical. „Oamenii de acolo nu sunt oameni, sunt îngeri, începând de la infirmieri până la managerul spitalului, sunt niște îngeri. Sunt oameni pe care îi poți percepe după ochi și după forma fizică a corpului, altfel nu poți să îi identifici. Sunt îngeri, oameni foarte devotați, care vorbesc frumos cu tine, care stau în genunchi. La un moment dat, un asistent stătea în genunchi ca să îmi ia sânge. Oameni deosebiți și condiții deosebite, dar Doamne ferește! să ajungi la spital! Toată stima și respectul pentru cei de la Colentina, de la primul până la ultimul, sunt niște îngeri”. Dan Ungureanu ne-a povestit și despre perioada internării în spital. Tratamentul urmat de el a conținut antibiotice intravenoase. „Condițiile din spital au fost de excepție pentru toată lumea. Saloanele erau foarte curate. Am rămas impresionat de ce am văzut acolo, era ca la hotel. Erau oameni perfuzați, cu probleme. Nu era acel miros de spital.”

„Lumea trebuie să înțeleagă că e o boală foarte periculoasă, care îți atacă toate organele. Nu știi de unde o iei”

Acum, după ce a trecut prin teribila experiență, Dan Ungureanu crede că nu e de ajuns să porți mască și că trebuie îndreptat tot comportamentul în încercarea de a nu contacta virusul. „Sunt șocat, e prea crudă problema, dar trebuie să ne bucurăm de lucruri mărunte și, să nu uităm, lumea trebuie să înțeleagă că e o boală foarte periculoasă, care îți atacă toate organele, nu știi de unde o iei. Până la urmă, nu ai cum să te ferești. E o problemă aici. Este un inamic invizibil, e greu. Toată lumea poartă mască, dar trebuie să ne educăm într-un fel, să scăpăm de o anumită mimică, de anumite ticuri pe care le aveam, aici e problema de lucrat mental. Toți punem mască, dar trebuie să scăpăm de gesturile pe care le facem, bagi mâna în nas, urechi, gură etc.”, a punctat Dan Ungureanu.

„Recuperarea este foarte greoaie și de durată”

Pacienții care au fost infectați cu COVID-19 au nevoie de monitorizarea stării de sănătate pentru evaluarea urmărilor bolii. După ce testul a fost negativ, miercuri, 26 august, Dan Ungureanu s-a întors acasă, la Pitești, unde trebuie să se recupereze. „Recuperarea este foarte greoaie, de durată, pentru că boala îți atacă plămânii prima dată. Nu trebuie să faci efort intelectual, fizic, trebuie să faci o recuperare medicală, să mergi. Eu eram foarte dinamic înainte, făceam sport foarte mult. Trebuie, prin exerciții, să îți recapeți funcțiile plămânului la capacitate normală. Trebuie să ținem un regim pe care ar trebui să îl ținem în mod normal de la o anumită vârstă, fără sare, zahăr.”.

Despre managerul Spitalului Colentina: „Mă bucur şi e o mândrie că un argeşean de-al nostru conduce un asemenea spital”

Argeșeanul Remus Mihalcea, care a fost medic specialist ORL la Spitalul Județean Argeș, a fost numit manager al Spitalului Colentina la începutul lui martie 2019. Și el a fost infectat cu Covid și s-a vindecat, în urmă cu o lună. „Pe domnul doctor l-am cunoscut atunci (în perioada internării la spital, n. red.), pe familia lui mai demult, datorită profesiei. Considerațiune față de omul acesta toată viața mea, de acum încolo. Un om deosebit, care face munca din pasiune. Venea dimineața la 6 și pleca noaptea la 11-12. Nu am cuvinte. Când am plecat, am spus mulțumesc. Cuvintele sunt prea puține și fără încărcătură să zici altceva, decât un simplu mulțumesc. Mă bucur și e o mândrie pentru Argeș că un argeșean de-al nostru conduce un asemenea spital”, ne-a mai spus comisarul-șef Dan Ungureanu. Morala, la finalul acestei povești, așa cum frumos a spus chiar pacientul Dan Ungureanu, e că trebuie ne bucurăm și de lucrurile mărunte. „Bucură-te de orice, de lucruri mărunte! Și când bem un pahar cu apă ar trebui să ne bucurăm”, e concluzia lui Dan Ungureanu.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole