Web Analytics
scris joi, 11.05.2023

Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Acum doi ani, poliţistului i-a fost luată acea ultimă pârghie pe linia Legii 12 – aia când l-ai prins cu marfă fără documente… Uşor-uşor, este liber la evaziune!”

D-le comisar-șef, am relatat recent despre amantlâcurile din poliția musceleană, pe care le-ați catalogat drept „deraieri de la etică”. La Poliția Mioveni aveți astfel de cazuri?

– Mai întâi aș vrea să fac o corecție față de ce a fost inserat în episodul trecut. M-a sunat dl. Florin Mocanu (adjunct al IPJ Argeş – n.a.) și m-a întrebat „de unde știam noi de acum doi ani despre cazul de la Schitu Golești?”. Eu am zis că despre cazul de la Hârtiești se știa de doi ani și i-am explicat lui Florin că nu pot să fac public acele probleme. A înțeles și mi-a plăcut atitudinea lui Florin: s-a simțit lezat, a sunat. Așa putea face și dl. Gherghe și ceilalți, ca să nu mai stea doamna de la Biroul Control Intern câte trei-patru ore la Gabi Gherghe să citească ziarul, să facă SF-uri și tot felul de „aranjamente”.

Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Acum doi ani, poliţistului i-a fost luată acea ultimă pârghie pe linia Legii 12 – aia când l-ai prins cu marfă fără documente… Uşor-uşor, este liber la evaziune!”

Nu mi-ați răspuns la întrebare. La Mioveni ați avut astfel de cazuri cu subordonații?

– Ca de obicei, țin să precizez că toate interviurile mele sunt în baza Avertizorului public. Au fost și la noi cazuri. Au fost niște date, s-au făcut verificări; bineînțeles, artizanul era tot dl. Aioanei, prieten cu dl. Gherghe, preaslăvit de dl. Gherghe, nemaipomeniții, și el, și Stelică Crăciun, cei mai buni, cei mai deștepți… Am avut probleme de acest gen acolo, la Poliție, dar când am auzit, i-am chemat pur și simplu. „Măi, oameni buni, e așa, nu e așa? Haideți să lămurim…”

Așa ați procedat și cu dl. Aioanei?

– Cu el nu aveai ce discuta. Era după calapodul lui Gherghe. Cu toate că se puteau rezolva multe…

Trecând în alt registru, ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, cel care a blocat aderarea României la Schengen, nu a cedat, ca să spunem așa, nici după vizita sa la București și după întâlnirea cu omologul său Lucian Bode…

– Am văzut la televizor discursul d-lui ministru Bode. Chiar fața îl trădează; cred că omulețul ăsta habar n-are! Cum e posibil, deci, te bate la el acasă, îl chemi la tine și mănânci și aici bătaie?! Nu era clar că, din moment ce și-au impus punctul de vedere, nu se schimbă ei în două-trei luni, indiferent de OMV-uri, de ce încearcă ei să facă trocuri?! Din punctul meu de vedere, din momentul în care nu am fost acceptați în Schengen, dl. ministru Bode trebuia să-și dea demisia sau dl. președinte al țării trebuia să ia măsurile cuvenite. Dacă vedeți, pe candidatul PNL la președinție, pe dl. Ciucă, domnul ministru de Interne a început repede să-l pieptene, să-l mângâie, în stilul politicienilor de a-și asigura încă un loc bun, puternic și cu influență în viitoarele structuri.

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „În societăţile subordonate consiliilor locale, angajaţii au ajuns la a treia generaţie! Bunica, fata şi nepoata – în acelaşi birou!”

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile. Şefii ştiau de doi ani despre amantlâcurile din Poliţia argeşeană!

„Cred că voi ieși la pensie pe 13 iunie, de Ziua Miliției”

Sunteți racordat, după cum vedem, și la viața politică. Nu ieșiți la Pensie din Poliție? Că ne ziceți ba că a venit timpul, ba că mai stați…

– AMR-ul meu e foarte scurt (râde – n.a.). Am avut câteva tentative. De Ziua Poliției am vrut, dar m-au rugat colegii să rămân, să vedem cine va fi adjunct… Apoi m-am gândit să fac raportul cu 15 mai, de Ziua Familiei. Dar eu mi-am neglijat familia pentru serviciu, așa că nici nu știu… În fine, cred că voi ieși la pensie pe 13 iunie, de Ziua Miliției (iar râde – n.a.). Atunci se sărbătorea pe vremuri Ziua Miliției. Chiar am discutat cu colegii; mai în glumă, mai în serios, cred că s-a conturat această idee. Dacă nu, pe 23 august…

Anul acesta?

– Rămâne de văzut (râde din nou – n.a.)

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „D-lui Gherghe, care era cu interlopi, cu politicieni, cu primari, de ce nu i se retrage avizul ORNISS?!”

„Majoritatea divelor și a… «personulităților» din politică și-au înfipt copiii, părinții, verii, toți la stat!”

Sunteți pus pe glume, degajat, deși ați avut și aveți destule probleme…

– Astăzi, da. În rest, chiar nu sunt. Bătălia mea e cu sistemul. Bătălia mea va fi în continuare cu politicienii, pentru că sunt foarte mâhnit pe noua generație! Cred că vedeți că la bugetul de stat se adună din ce în ce mai puțin TVA. Această degrigoladă a început acum doi ani, când polițistului i-a fost luată de către PNL acea ultimă pârghie pe linia Legii 12 – cea simplă, cu marfa; când l-ai prins cu marfă fără documente, i-ai confiscat-o, i-ai dat amendă! Și atunci, ușor-ușor, este liber la evaziune. Plecând cu marfă fără documente, automat evazionistul știe că nu-l mai oprește nimeni să-l întrebe ce e și nu vine Protecția Consumatorului la Poliție sâmbăta și duminica, sau noaptea, în niciun caz, ori alte instituții. Nu vin! După orele 15, 16, nu mai răspunde nimeni, în afară de Poliție, la care este foc continuu…

Vă refereați la politicieni…

– Chiar m-am adresat lor. Haideți, mă, faceți ceva! Am venit cu câteva idei, pe care să le pună în practică, fiindcă ei de-aia sunt acolo unde sunt. Să încerce să facă bine. Să nu mai fie evaziune, să fim o țară civilizată. Primul gând al lor e însă să-și aranjeze sora, cumnatul, pe la nu știu ce instituții, toți la buget! Majoritatea divelor astea și a… «personulităților» din politică și-au înfipt copiii, părinții, verii, toți la stat! Fiindcă la privat dacă nu muncești nu iei banul, pe când la stat trebuie să muncească fraierii pentru tine… Drept urmare, lupta mea va fi în continuare. Pe viitor, aș vrea să fiu mai pragmatic și voi da numele acestor politicieni care nu numai că ne sfidează prin acțiunilor lor, dar mai au și tupeul de a apărea pe canalele media, pe Facebook, la televiziuni, radio, să-și promoveze imaginea, o imagine falsă, total greșită!
De aceea spuneam că această lege a alegerilor ar trebui schimbată, ar trebui să fie vot uninominal. Să explic: în partide sunt oameni deosebiți, foarte buni, și, chiar dacă eu mă regăsesc în doctrina unui partid, îl voi vota. Dar ce au ei pe listă nu prea cadrează cu ce doresc eu sau alți cetățeni de vârsta mea.

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Dacă s-ar fi luat măsuri, poate s-ar fi ridicat 10-20 de Mihalcea. Dacă nu se iau măsuri, nu se ridică nimeni, că le e teamă!”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

A murit Gabriel Cotabiță

Muzicianul Gabrieal Cotabiță (69 de ani) a murit, transmite Antena 3. Apropiații susțin că în urmă...

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită