Web Analytics

Comisarul șef adjunct al OPC Argeș, Violeta Nedelcu, depistată pozitiv la testul Covid: „Nu am simptome, nu tușesc, nu am febră”

de | 13.11.2020 14:48 | Actualitate

 
UPDATE. Situație deosebită la OPC Argeș, acolo unde comisarul șef Violeta Nedelcu și alte două persoane au fost deja confirmate pozitiv iar alte persoane, unele chiar cu simptome, se află în așteptarea rezultatului. Mai mulți colegi ai acesteia și-au luat concediu de odihnă de teama că se vor infecta. Violeta Nedelcu ne-a confirmat că a fost confirmată pozitiv miercuri, 11 noiembrie, seara, aceasta făcându-și testul, deși nu are simptome, după ce o altă colegă a fost confirmată pozitiv. Aflată în concediu medical, Violeta Nedelcu spune că nu are informațiile oficial, având suspendate raporturile de muncă pe perioada concediului.
„În momentul în care eu am intrat în concediu medical o singură persoană era diagnosticată pozitiv, eu am fost a doua. Nu tușesc nici acum, nu am absolut nimic , nu am temperatură, sunt perfect sănătoasă, dar trebuie să stau acasă, nu am altă soluție. M-am dus să îmi fac testul tocmai pentru ca să îndemn toți colegii să își facă test pentru că de la colega respectivă mi s-a născut o suspiciune și de la acea suspiciune toată lumea are o retincență de a lucra, de a merge pe teren. Dar nicio clipă nu m-aș fi așteptat să îmi iasă pozitiv testul. Mi-a ieșit pozitiv. Am alt coleg despre care știu sigur că s-a testat soția lui și i-a ieșit negativ. este și el în regulă. Am o colegă care este în concediu medical de două săptămâni pentru alte motive decât covid. Am alți colegi care au acuzat ceva simptome și și-au luat concediu de odihnă și s-au programat pentru test. Doi sau trei s-au testat chiar astăzi și așteptă rezultatul…”, ne-a spus comisarul șef adjunct al OPC Argeș.

Citește și Covid. Infectare în masă la OPC Argeș

# “Sper să avem cu toții forme cât mai ușoare și să ne întoarcem la muncă și la viețile noastre, cu toții, cât mai repede posibil”.

Întrebată câte persoane din OPC Argeș sunt infectate la această oră, Violeta Nedelcu a răspuns:

„Eu nu am aceste informații. Eu știu doar până la momentul în care am intrat în concediu medical. În momentul în care sunt în concediu medical eu nu mai răspund de instituție. Din câte știu a fost desemnată o altă persoană care să îmi țină locul. Eu am doar informațiile pe care mi le transmit, omenesc, colegii, altfel nu le știu. Oficial, nu. Pe surse, am auzit că ar mai fi o colegă care s-a testat și i-a ieșit pozitiv. I-a ieșit ieri rezultatul dar femeia asta este acasă de o săptămână și ceva, nu a mai venit , este în concediu de odihnă. Ea, cu siguranță este a treia, celorlalte persoane până în acest moment nu le-a venit rezultatul. Dintre comisari este unul singur, confirmat, din nouă comisari. Este adevărat că două, trei persoane s-au testat astăzi. Este posibil să fie pozitivi, nu am de unde să știu. Dar nu este adevărat că m-am dus la instituție și am tușit și că nu am anunțat DSP-ul. DSP-ul m-a sunat ieri. Colega, care a fost confirmată a fost sunată a doua zi pentru anchetă epidemiologică. Colegii nu sunt contacți direcți. Avem o suprafață de 274 mp , nu stăm unul în brațe la celălat. E adevărat că se adună cazurile dar asta nu înseamnă că DSP-ul nu își face treaba. Eu din prima zi în care mi-a ieșit testul pozitiv mi-am anunțat superiorii ierarhici, am anunțat la prefectură, nu știu ce puteam face mai mult. E o situație foarte neplăcută pentru toată lumea, toată lumea este foarte speriată dar eu nu am nimic!
Miercuri seara am fost testată pozitiv, am primit rezultatul pe mail, în jurul orei 8 seara, cred. Într-adevăr, în ziua respectivă am fost la serviciu, nu aveam nicio suspiciune. Dar măsuri ne-am luat: am purtat două măști, de două sptămâni stăm singuri în birou…Între-adevăr desfășurăm relații cu publicul, asta este natura instituției, vin oameni la noi, nu vă mint. Dar în această sptămână nu s-a mai ieșit pe teren. A fost un singur control făcut de un comisar, singur. Nici aveam pe cine trimite că marea majoritate și-au luat concedii de odihnă și au vrut să stea acasă până să testează. Nu știu acum cum este situația, dar nu cred că se iese pe teren. Se rezolvă reclamațiile de la distanță. Am făcut dezinfecție duminică, pe 8 noiembrie. A doua zi au fost foarte puțini la birou.. Eu acum vă sun pe persoană fizică, nu reprezint instituția, raportul meu de muncă este suspendat de drept în concediu medical. Eu sper să am cât mai puțini colegi diagnosticat pozitiv, ar putea să mai fie un coleg depistat pozitiv astăzi, înțeleg că are simptome. Dar sper să avem cu toții forme cât mai ușoare și să ne întoarcem la muncă și la viețile noastre, cu toții, cât mai repede posibil”.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii