Web Analytics

Comemorare în memoria fostului prim-secretar Constantin Zanfir

de | 23.08.2018 14:00 | Actualitate

Pe 17 iulie 2018 a încetat din viață Constantin Zanfir, fost secretar și prim-secretar al Comitetului Județean de Partid Argeș în perioada septembrie 1979- ianuarie 1984, fiind înmormântat pe 19 iulie.
Născut pe 31 august 1938 în comuna Bâldana, județul Dâmbovița, a fost secretar cu probleme organizatorice la Sectorul 1 al Capitalei, iar la noi a venit din funcția de prim-secretar al Sectorului 6 al municipiului București, având experiență în activitatea economico-socială, confirmată și în județul Argeș, menținându-l, anual, între primele locuri din țară.
Și în agricultură a avut preocupări în dezvoltarea zootehniei, fiind apreciate modernizările din acest sector. În legumicultură sunt cunoscute eforturile sale pentru construirea unor sere reci și baterii mari de solarii în unitățile agricole și asociații de profil care asigurau necesarul de legume al Argeșului, cu disponibilităţi de livrare în alte județe, precum și la export.
A fost inițiatorul înființării unor ciupercării și a fermelor de creștere a rațelor și a iepurilor, îndeosebi în CAP-uri. Mult contestata metodă a „biluțelor”, din 1989, a fost „importată”, mizându-se pe economii semnificative de motorină la recoltarea mecanizată a porumbului, unde au fost antrenați salariați din întreprinderi, instituții și elevi. De altfel, această acțiune a fost îmbrățișată și de conducerile județene ale unităților de profil. Spre finalul campaniei, activitatea a fost abandonată.
Parastasul de 45 de zile de la trecerea sa în eternitate va avea loc sâmbătă, 25 august a.c., la biserica din Bâldana – Dâmbovița.
Fie-i țărâna ușoară! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Foşti colegi din perioada în care a activat în Argeş

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Un om de rahat, un lingău comunist, torționar de 2 lei, un jalnic om! Nu merita nici o lumînare sa I aprinzi, la cit de escroc a fost!