Web Analytics

Colindători de la Şcoala Populară de Arte, în Parlament, la iniţiativa deputatului Simona Bucura-Oprescu

de | 28.12.2018 13:57 | Actualitate

La inițiativa deputatului social-democrat Simona Bucura Oprescu, Camera Deputaților a primit, ieri, vizita grupului de colindători de la Școala Populară de Arte din Argeș.
Sub coordonarea doamnei director Elena Iagăr și a doamnei profesor Elena Sima, tinerii colindători îmbrăcați în portul popular muscelean, folosit și de Regina Maria în context ceremonial, au încântat audiența cântând colinde străvechi și aducând în actualitate un crâmpei din atmosfera caldă a sărbătorilor trăite de străbunii noștri.
”Am colindat la PARLAMENT. Am fost o mână de românași frumoși de la Argeș, elevi ai Școlii Populare de Arte și Meserii Piteşti, secția Canto popular, coordonați cu drag de mine, de Elena Sima, susținuți în tot și toate de managerul școlii, doamna Elena Iagăr. Mulţumim. Am fost BUNI. De ce îndrăznesc să zic acest lucru, deoarece într-o clădire ROMÂNEASCĂ, construită de români, cu material românesc și toată dotarea românească, am fost și noi, ROMÂNI în port (costum popular) și repertoriu. Globalizarea nu ne-a luat mințile și am rămas români în cuget și-n SIMȚIRE. Colindele au fost cântate LIVE și fără acompaniament orchestral, așa cum se cânta în curtea și la geamul bunicilor. Mulțumesc, doamna deputat Bucura Oprescu… ați cântat cu noi colinde, v-ați așezat cu noi lângă brad, ați mâncat cu noi la masă, vă mulțumim. Moldoveancă sunt, dar mă mândresc cu românii mei frumoși de la ARGEȘ. Am avut alături pe ai mei BĂIEȚI: Sima Mihail – vioară, Sima Constantin – violă, Sima Robert – impresar artistic, soț, tătic, pedagog… a mea familie. Vă mulțumesc”, a fost mesajul postat pe Facebook de profesorul Elena Sima.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii