Web Analytics

COLEGIUL NAȚIONAL ”ION C. BRĂTIANU” PITEȘTI A MARCAT 155 DE ANI DE EXCELENȚĂ ȘI PERFORMANȚĂ ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL ROMÂNESC

de | 29.06.2021 23:00 | Cultură, Actualitate

Colegiul Național “Ion C. Brătianu” Pitești este o școală cu tradiție de mai bine de un secol, în care s-au educat și format generații întregi de intelectuali argeșeni și nu numai.

În prezent, Colegiul Național “Ion C. Brătianu” Pitești este o instituție modernă de învățământ, orientată spre formarea unor adulți a căror personalitate să le permită integrarea cu ușurință in cadrul valorilor europene și mondiale. Oportunitățile oferite de instituție formării abilităților, a stimulării talentelor și integrării intereselor tinerilor elevi sunt numeroase. Ca orice școală de tip european, Colegiul acordă șanse egale tuturor elevilor proveniți din medii sociale diferite, ale căror mentalități și culturi proprii sunt foarte diverse, și pe care îi stimulează în descoperirea tradițiilor, valorilor științifice și artistice românești în contextul larg al marii culturi universale.

Liceul din Pitești este unul dintre liceele de elită ale Argeșului şi constituie deopotrivă un martor al istoriei noastre culturale şi un loc de emulaţie a valorilor spirituale şi educative.

Scurt istoric

Întemeiat în 1866, traversând mai multe epoci istorice şi culturale, cunoscând diverse formule educative, liceul continuă tradiţia democratică a învăţământului românesc.
Liceul oferă un învăţământ la standarde europene, atât în ce priveşte activitatea educativă, prin dascalii săi foarte bine pregătiţi profesional (profesori cu gradul didactic I, cu doctorat şi autori de manuale), cât şi în ce priveşte resursa materială. Anul acesta s-a încheiat consolidarea, modernizarea și dotarea clădirii istorice, păstrându-se arhitectura specifică, dar urmărind crearea unor spaţii adecvate destinate cabinetelor şi laboratoarelor de fizică, de chimie, de biologie, religie, informatică și limbi străine sporind funcţionalitatea modernă a şcolii.

Colegiul piteștean este Centru de Testare Acreditat ECDL

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai răspândit standard de certificare a abilităților de utilizare a computerului, recunoscut la nivel internaţional.
Permisul ECDL este folosit şi recunoscut în 150 de țări de către companii de renume, în administraţie sau de instituţii de învăţământ de prestigiu. În afara Europei, programul este denumit International Computer Driving Licence (ICDL).

 

Viziunea, misiunea și valorile școlii: „Vivat, crescat, floreat!”

Colegiul Național “Ion C. Brătianu” se încadrează în eforturile școlii argeșene de a deveni un mediu democratic și dinamic, care să asigure accesul la educație și șanse egale de dezvoltare personală fiecărui elev, prin dobăndirea competențelor cheie, care să permită tinerilor inserția socială și invățarea pe tot parcursul vieții.
Mediul educational oferă fiecărui tănăr posibilitatea afirmării talentului, aptitudinilor și aspiratiilor în spiritul respectului pentru valori, într-o societate bazată pe cunoaștere.

(Antoniu Neguț)

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii