Web Analytics

CNSU propune eliminarea certificatului verde pentru accesul în mall

de | 3.02.2022 12:33 | Actualitate

Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a reunit în ședință pentru a adopta hotărârea pentru prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. În document, CNSU propune accesul în marile spații comerciale și pentru persoanele care nu dețin un certificat Covid.

“Se propune ca prin excepție de la prevederile pct. 36, accesul la operatorii economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare situați în centrele și parcurile comerciale să fie permis tuturor persoanelor dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din acestea, este asigurată o suprafață de minimum 4 mp din suprafața destinată vânzării, pentru fiecare persoană și este limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce poate avea acces“, transmit autoritățile.

Citește și:Pitești. Percheziții la o familie care vindea droguri de mare risc

Documentul prezentat astăzi de autorități prevede, ca și cel din 5 ianuarie și cel din perioada sărbătorilor, propunerea privind accesul în mall-uri și pe bază de test PCR nu mai vechi de 72 de ore sau test rapid antigen nu mai vechi de 48 de ore, fără a fi nevoie de certificatul verde care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală. Hotărârea Comitetului mai trebuie recunoscută de către guvern, care se reunește în ședință astăzi, de la ora 14.
La ora 16, noile măsuri vor fi explicate de secretarul de stat Raed Arafat.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *