Web Analytics
scris luni, 11.03.2024

CNS Cartel ALFA solicită corectarea situației Societății Române de Radiodifuziune, asigurând o salarizare adecvată

Către:Prim-Ministrul României, Ion-Marcel CiolacuPreședintele Senatului, Nicolae Ionel CiucăPreședintele Camerei Deputaților, Alfred SimonisPreședintele Comisiei de Cultură și Media din Senat, Vlad Mircea PufuPreședintele Comisiei de Cultură, arte, mijloace de informare în masă, Iulian BulaiSOS Radio România!

Stimați decidenți,Confederația Națională Sindicală Cartel ALFA transmite public un semnal de alarmă privind situația angajaților Societății Române de Radiofifuziune și vă solicită intervenția de urgență pentru rezolvarea situației disperate în care se află aceștia.

În ciuda fluctuațiilor politice, schimbărilor legislative și a statutului său juridic neclar, Societatea Română de Radiodifuziune a rămas un reper de echidistanță și professionalism, o sursă de încredere pentru cetățeni, datorită activității dedicate a echipei sale. Acest lucru face din SRR un pilon esențial pentru informarea publică, cu atât mai necesar într-un context marcat de crize globale successive și de dezvoltarea accelerată a tehnologiei ce permite răspândirea extrem de rapidă a unor dezinformări cu efecte potențial dezastruoase pentru democrație și societate.

În ciuda importanței sale, a pregătirii și experienței corpului de profesioniști format de-a lungul anilor, Societatea Română de Radiodifuziune a ajuns Cenușăreasa registrului național de funcții. Factorul politic nu a clarificat până acum dacă angajații SRR sunt bugetari sau nu. Acest statut juridic neclar a fost interpretat mereu în defavoarea salariaților.

De exemplu, angajații SRR nu au beneficiat de majorările acordate salariaților bugetari, în schimb, instituția este acum afectată de măsurile restrictive adresate bugetarilor. Jurnaliștii și întreg personalul de specialitate de la Radio România sunt încadrați la minimum din grila de salarizare, având venituri foarte apropiate de salariul minim. Și asta în timp ce sunt felicitați pentru echidistanță și profesionalism și domină audiențele naționale.

În timp ce factorul politic este tratat corect și echidistant la microfonul Radio România, angajații acestei instituții trăiesc adevărate drame cauzate de neajunsuri. În plus, pe fundalul calendarului politic din acest an, echipele de reporteri/realizatori/tehnicieni sunet au primit sarcini suplimentare. Sunt solicitați să muncească în plus, în timp ce veniturile lor au scăzut, ajungând sub limita subzistenței!
Citește și:
* Comoara de la Arhive. Gentea a descoperit alte 165 ha de pădure-parc în Trivale!
* Gură de oxigen pentru tabăra pădure-parc, lovitură pentru cei cu aria protejată! S-au descoperit actele prin care Primăria Piteşti e proprietară pe 26 ha din miezul Pădurii Trivale
CNS Cartel ALFA solicită implicarea premierului României și a Parlamentului în corectarea situației actuale si acordarea unei salarizări adecvate, atrăgând atenția că personalul de specialitate este pe cale de a nu-și mai onora sarcinile în cadrul emisiunilor și tuturor produselor editoriale dedicate campaniilor, fiind pregatiti de o incetare a activitatii.

Totodată, CNS Cartel ALFA se solidarizează și se va solidariza cu toate formele de protest pe care Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă și Sindicatul Salariaților din Radio România urmează să le întreprindă în perioada următoare.

Bogdan Iuliu Hossu
Președinte CNS Cartel ALFA
Nicoleta BALACI tel. 0745.124.023
Președinte al Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Societatea Română de Radiodifuziune

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *