Web Analytics

Clauză controversată la Lisa Draexlmaier

de | 30.03.2017 14:35 | Economie

20 DumitruCostin# Salariații care acceptă salariile compensatorii nu mai au voie trei ani să se angajeze în cadrul companiei
Din luna iulie, una dintre cele două filiale pe care Grupul Draexlmaier le are la Pitești își va închide activitatea, fapt ce va duce la concedierea colectivă a nu mai puțin de 800 de oameni. Închiderea filialei DLR este cauzată în principal de reducerea comenzilor și de faptul că un client important a decis să își mute producția în Mexic.

Iar această disponibilizare colectivă are în mod inevitabil și mai multe controverse. Prima ar fi legată de faptul că Tobias Nickel, managerul de Comunicare al Draexlmaier, a spus că nu pot fi mutate contractele de muncă ale celor de la DLR la noua filială-SDPC-unde sunt în prezent 4.700 de angajați. Numai că Dumitru Costin, președintele BNS, l-a contrazis pe oficialul german: „Contractele nu pot fi transferate de la o societate la alta. Însă lucrătorii pot fi transferați de la o companie la alta în sens juridic, dacă se vrea”.

„Salariul compensatoriu este pentru munca plătită, nu pentru munca ce va veni”

În ceea ce privește concedierea colectivă de la Lisa Draexlmaier, mai este o clauză controversată: persoanele disponibilizate care acceptă salarii compensatorii (între 10 și 12 salarii, în funcție de vechime) nu mai au voie timp de trei ani să se angajeze în cadrul companiei.
Legat de această clauză, Dumitru Costin (foto), președintele BNS, spune că „este opțiunea Grupului Draexlmaier. În opinia mea este nu este un lucru corect. Dacă îi dai salarii compensatorii pe un an, de ce îi mai aplici și restricții pe piața muncii timp de trei ani?”
Afirmațiile lui Dumitru Costin au fost întărite și de Sergiu Lincă, președintele Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Cablaje: „Salariul compensatoriu este pentru munca plătită, nu pentru munca ce va veni”.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii