Web Analytics
scris vineri, 01.12.2023

Claudiu Cojocaru, preşedinte executiv CS Mioveni: „Putem să ne salvăm de la retrogradare, intrând în play-off”

Cum comentați faptul că, după o serie de jocuri foarte bune, a venit, iată, o înfrângere chiar pe teren propriu cu Metaloglobus?

– Din păcate, am făcut un joc slab. Este adevărat că venim după o serie foarte bună de meciuri, dar în fotbal, în special și în sport în general, mai sunt și eșecuri, care te întăresc și te fac poate mai bun pe viitor. Este o înfrângere dureroasă pe teren propriu, practic am dat cu piciorul la victoria de la Târgoviște, dar suntem încrezători în continuare și sper să facem jocuri bune și să recuperăm punctele pierdute. Cred eu că, până la urmă, dacă analizăm tot jocul, un rezultat de egalitate era mai echitabil.

Claudiu Cojocaru, preşedinte executiv CS Mioveni: „Putem să ne salvăm de la retrogradare, intrând în play-off”

Următoarea partidă e cu Unirea Dej, în deplasare.

– În Liga a doua, toate meciurile sunt grele și acolo o să fie un joc greu din punctul meu de vedere, dar am încredere deplină în jucători, în staff, în toată lumea din jurul echipei și sunt sigur că vom arăta adevărata față a noastră, nu cea din meciul trecut.

„În ceea ce privește situația financiară, jucătorii au o întârziere de trei săptămâni la salariu”

Care a fost situația cu baremurile de arbitraj? Nu ați achitat și urma ca echipa să nu fie programată pentru meciul cu Metaloglobus…

– Este adevărat că atunci a fost dată o lege fiscală, în zilele acelea în care s-a desfășurat jocul. Noi nu am mai putut să plătim baremurile cash, a fost o întârziere, ce-i drept, dar nu am riscat neprogramarea pentru că noi urma să le plătim. Le-am plătit în timp regulamentar, drept dovadă că meciul s-a disputat fără alte repercusiuni.

Care este situația financiară a clubului? Mai sunt restanțe către jucători?

– În ceea ce privește situația financiară, vă pot spune că jucătorii au o întârziere de trei săptămâni la salariu. Este adevărat și că la jucătorii mai vechi avem niște restanțe mai mari. După cum știți, noi suntem în procedura de obținere a concordatului preventiv. Deocamdată am făcut toate demersurile să fim în regulă pentru această procedură, urmează ca instanța să decidă, să dea un răspuns final. Eu cred că răspunsul va fi favorabil în cel mai scurt timp posibil.

Când se va pronunța instanța?

– Nu s-a dat încă un termen, dar în mod normal o să stabilească un termen cât mai repede. Noi am depus cererea de apel și așteptăm să vedem când ne programează pentru intrarea în concordat preventiv.

Citește și Naționala de Handbal feminin a României a câștigat Trofeul Carpați, după ce a învins Elveția, Portugalia și Austria

„Nu urmărim să nu plătim datoriile, ci doar să le reeșalonăm”

În afară de cheltuielile lunare, mai sunt și alte restanțe?

– Probleme grave nu sunt. Toți suntem în aceeași situație cu salariile, dar asta nu a afectat celelalte competiții pentru că noi nu avem doar fotbalul, avem și boxul, sportivi care au plecat la Campionatul național, adică competițiile s-au desfășurat ok până acum.

Deci, per total sunt trei săptămâni de întârziere la salarii?

– Da, la sportivi.

Când vor primi banii?

– Noi, prin concordatul preventiv, încercăm să obținem o reeșalonare a datoriilor și încercăm să reducem din cheltuieli pentru buna desfășurare a lucrurilor. Asta urmărim noi, nu urmărim să nu plătim datoriile, ci doar să le reeșalonăm.

Dacă instanța încă nu se pronunță, nu puteți să dați salariile?

– Datoriile curente rămân, dar instanța trebuie să decidă. Noi am remediat problemele și acum nu ar mai fi probleme pentru neacordarea planului de reorganizare. Adică nu cred că o să mai fie probleme la apel.

Când vor primi banii restanți sportivii?

– Nu îmi place să spun o dată concretă, dar s-au făcut eforturi până acum și vom face eforturi ca ei să fie cât mai la zi cu salariile. Nu cred că este o problemă atât de gravă că sunt întârzieri de trei săptămâni. Cât de curând o să rezolvăm problema și cu cei din cadrul clubului, nu doar cu sportivii, cu toată lumea, de la magazioner și până la maseor și staff-ul administrativ și jucători, sportivii.

Citește și Răzvan Tunaru: „Poate se ajunge ca şi locul 7 să fie la un baraj”

„Trebuie să aducem ceva îmbunătățiri pentru viitor”

Pentru pauza de iarnă ați stabilit vreun program?

– Mai avem o săptămână de competiție, mai avem un joc de disputat, ne concentrăm pentru acest joc, iar apoi o să ne așezăm la masă cu staff-ul tehnic și o să stabilim un program de cantonament, un program de jocuri amicale, o strategie pentru alcătuirea lotului, ș.a.m.d. În mod normal vedem ce mai trebuie să mai completăm la lot, dar eu unul sunt foarte mulțumit de lotul actual, sunt mândru de ei, îi respect foarte mult, dar o să trebuiască să aducem ceva îmbunătățiri pentru viitor, îmbunătățiri care o să îi ajute și pe sportivii actuali.

Înțeleg că vor mai fi aduși jucători, dar mai pleacă cineva?

– Încă nu am stabilit cu antrenorii cine ar trebui să plece, cine ar trebui să vină, dar, în mod normal, cei pe care îi avem, am vrea să continue cu noi, chiar dacă nu mai sunt sub contract cu noi. În mare parte, lotul va fi același pentru că au dovedit că merită să avem în continuare încredere în ei.

„Dacă obţinem intrarea în play-off, e normal să gândim pozitiv”

Obiectivul este play-off-ul sau evitarea retrogradării?

– Ați văzut și dvs ce înseamnă o înfrângere… Obiectivul nostru este în continuare salvarea de la retrogradare, dar cu toții ne dorim un loc cât mai sus în clasament și jucătorii sunt conștienți de ce performanță pot să realizeze dacă mai obținem câteva puncte să fim siguri de play-off. Putem să ne îndeplinim obiectivul, și anume salvarea de la retrogradare, intrând în play-off. Dacă obținem intrarea în play-off, e normal să gândim pozitiv și să ne dorim mult mai mult.

Citește și Adrian Scarlatache: „La FC Argeş nu mai putem vorbi despre play-off, ci despre câştigarea play-out-ului”

Citește și Iulian Tameş, antrenor secund la CS Mioveni: „Sincer, nu ne gândim la promovare”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *