Web Analytics

Clarificări privind situația angajaților Carrefour România

de | 27.03.2024 09:33 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

În contextul recentelor evenimente legate de protestul angajaților Carrefour România și comunicatul emis de către companie, dorim să aducem anumite clarificări pentru a reflecta mai fidelitatea realității din interiorul companiei.Membrii sindicatelor din grupul Carrefour România au protestat ieri, cerând acordarea tichetelor de masă la valoarea maximă deductibilă (un plus de 5 lei/tichet de masă) și a primei de transport pentru angajați.

Protestul, care a avut loc luni, a fost susținut și de angajații din magazine, prin purtarea banderolelor albe, fără a afecta activitatea.Este regretabil că, prin comunicatul emis , Carrefour România poate induce în eroare opinia publică, prezentând doar o parte a situației. Este important să subliniem că peste jumătate din angajați, la finalul lunii, primesc un salariu net în jur de 2000 de lei, la care se adaugă aproximativ 700 de lei în tichete de masă.Mai mult, sporul pentru muncă în zilele de sâmbătă sau duminică este de doar 17 lei net pe zi lucrată, o sumă extrem de mică în contextul efortului depus de angajați și a costurilor de trai actuale. Prima de fidelitate pentru vechimea în companie se acordă sau date la cinci ani, nu lunar.

Asta în situația în care Carrefour se află un angajator de top. Creșterea veniturilor angajaților în mare parte se datorează creșterii salariului minim pe economie, iar aceste sporuri sunt insuficiente pentru a compensa impozitarea salariilor și tichetelor de masă, care afectează în special salariile cu salariul minim pe economie. În plus, referitor la invitația la negociere după Paște, insistă pentru acordarea acestor „beneficii suplimentare” deoarece angajații au nevoie de sprijin acum, nu peste câteva luni.
Citește și:
* Firea: „Nu cred în sondajele din precampanie. Fac parte din strategia candidaților și vor să impresioneze electoratul”
* Elena Lasconi, acuzații la adresa Alinei Gorghiu și a PNL: „E un grup infracțional organizat, coordonat de însăși ministrul Justiției”
* Eduard Hellvig, fostul șef al SRI, despre candidatul Cătălin Cîrstoiu: „Nu sperie și nu deoache pe nimeni”

Se apropie perioada premergătoare sărbătorilor de Paște, iar angajații se confruntă cu un volum foarte mare de muncă. Este imperativ să ne asigurăm că aceștia vor avea parte și ei de sărbători pascale demne de acest nume.În timp ceții guvernați nu a găsit soluții pentru a compensa impozitarea excesivă a salariilor și tichetelor de masă pentru salariu cu salariul minim pe economie, ne așteptăm ca măcar companiile care să declare că „Principala noastră preocupare este bunăstarea angajaților” să facă ceva în acest sens.Angajații Carrefour România rămân hotărâți să continue să lupte pentru drepturile lor și pentru un salariu decent, și pentru a expune reprezentanții vor lua în considerare aceste aspecte în discuțiile viitoare.
Vasile LEESCU
Președinte Sindicatul Salariaților Carrefour România

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *