Web Analytics

CJ Argeș, prezent la adunarea generală a UNCJR de la Sibiu

de | 16.02.2023 15:30 | Actualitate, Bani europeni, Home, Politica si Administratie

Vicepreședintele Adrian Bughiu a reprezentat Consiliul Județean Argeș la lucrările Adunării Generale a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), care se desfășoară la Sibiu.

Citește și: Povestea învăţătoarei din Argeş nominalizată la Gala „Profesorul Anului din mediul rural”

La eveniment au participat premierul Nicolae Ciucă, Paul Stănescu – vicepreședinte al Senatului, Adrian Câciu – ministrul Finanțelor, Cseke Attila – ministrul Dezvoltării, Nicolae Bode – ministrul de Interne, Ligia Deca – ministrul Educației, Mihai Busuioc, președintele Curții de Conturi și mai mulți secretari de stat.

Anul acesta este unul special pentru UNCJR, care împlinește 30 de ani de la înființare.

Agenda de lucru a fost una extrem de importantă pentru ceea ce urmează să se întâmple la nivelul acestei structuri asociative naționale. S-a dezbătut amplu problema surselor de finanțare pentru Consiliile Județene în următoarea perioadă și provocările care ne așteaptă, mai ales că, așa cum este și cazul județului Argeș, se intră în linie dreaptă cu finalizarea unor ample proiecte de dezvoltare pe fonduri europene sau guvernamentale.

Pe lângă proiectele județene de dezvoltare, s-a discutat și despre investițiile derulate prin programele guvernamentale. Anul acesta, Argeșul este unul din județele fruntașe în privința accesării acestor programe, inclusiv cele privind programul Anghel Saligny. 15 proiecte au fost semnate chiar în urmă cu două zile.

Până în 2027, Argeșul ar putea beneficia de investiții în infrastructură la un nivel record până acum. Proiectele implementate de ministerul Transporturilor pe zona de infrastructură rutieră, care impactează și județul Argeș, vizează peste 600 de km de drumuri, valoarea ridicându-se la 4879,8 milioane euro fără TVA, iar zona feroviară vizează 732 de kilometri de cale ferată, valoarea ridicându-se la 1290,5 milioane euro fără TVA. De asemenea, se are în vedere modernizarea infrastructurii aeroportuare de la Geamăna, o investiție care este estimată la 21 milioane de euro fără TVA. Din acest punct de vedere, prezența reprezentanților Guvernului și Parlamentului României la această Adunare a fost extrem de benefică, pentru că este nevoie de o serie de reglementări, inclusiv pe zona legislativă, pentru îmbunătățirea activității și pentru finalizarea acestor proiecte de dezvoltare„, a precizat vicepreședintele Bughiu, potrivit unui comunicat remis de CJ Argeș.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *