Web Analytics

CJ Argeș, întrunit să decidă dacă va decreta zi de doliu județean la funeraliile lui Constantin Stroe. Fostul direcror Dacia va fi înmormântat cu onoruri militare

de | 19.12.2016 11:49 | Actualitate

 

Autoritățile din Argeș declară doliu județean pe 20 decembrie, ziua în care urmează să fie înmormântat Constantin Stroe, care a murit sâmbătă, într-un spital din București. Astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Județean Argeș, președintele Dan Manu a propus ca data de 20.12.2016, ziua funeraliilor fostului director general Dacia să fie declarată zi de doliu județean, iar consilierii județeni au votat propunerea.

„Un exemplu demn de urmat”

De altfel, conducerea CJ Arges  și-a arătat regretul cu privire la dispariția dintre noi a fostului director general Dacia.

„Om de o inestimabilă valoare, Constantin Stroe s-a confundat pe tot parcursul vieţii cu destinele automobilului românesc şi, implicit, cu cel al judeţului Argeş. Cetăţean de onoare al Argeşului şi membru al Comitetului de Excelenţă al judeţului, Constantin Stroe a reprezentat cu mândrie şi onoare Argeşul, atât în ţară, cât şi peste hotare. Fost director general al Uzinei Dacia, Constantin Stroe a fost pe tot parcursul vieţii un exemplu demn de urmat pentru toţi colaboratorii şi nu numai. Doctor în ştiinţe tehnice, decorat de către statul român cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler şi decorat de către statul francez cu distincţia Cavaler al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare, Constantin Stroe a fost cel care a dus marca Dacia la stadiul de perfecţiune şi a făcut că numele judeţului Argeş să fie rostit cu respect în întreagă lume”, se arată într-un comunicat al CJ Argeş.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Costantin Stroe va fi depus, în a doua parte a zilei de luni, la capela Catedralei Sfânta Vineri din Pitești, funeraliile urmând să aibă loc, mâine, de la ora 11.15. După slujbă, cortegiul funerar se va îndrepta către cimitirul „Sfântul Gheorghe”, acolo unde fostul director general Dacia va fi înhumat. Înmormântarea se va face cu ceremonial militar, în semn de respect pentru personalitatea lui Constantin Sroe.

 Izabela Moiceanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii