Web Analytics

CJ Argeş caută variante pentru modernizarea drumului Arefu – Lac Vidraru – Cumpăna

de | 17.02.2022 13:12 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Luni, 14 februarie 2022, o delegație de la Consiliul Județean Argeș a mers în teren pentru a vedea, la fața locului, starea drumului județean DJ 704I Arefu (DN7C) – Lac Vidraru – Cumpăna (DN7C), în lungime de 21,5 km.
Alături de delegația din care au făcut parte vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, consilierii județeni Eleodor Olavi Nițescu (PSD), Marius Postelnicescu (PNL) și Bogdan Ivan (PRO România), s-au aflat și directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri Argeş, Alina Nicolau, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Piteşti, Gheorghe Mihăiţă, și reprezentanți ai Direcției Silvice Argeș.

Citește și Consiliul Județean Argeș trebuie să finanțeze 45 de proiecte

Consiliul Județean a constatat că starea drumului este foarte proastă și că trebuie găsite variante pentru modernizarea lui într-un termen cât mai rapid, astfel încât să fie integrat într-un circuit turistic în condiții de siguranță. Decizia de a face această deplasare a venit după ce, săptămâna trecută, în ședința Consiliului Județean Argeș s-a votat o hotărâre prin care s-a exprimat acordul de principiu pentru demararea de către Direcţia Silvică Argeş a procedurilor de trecere a drumului județean D.J. 704I din domeniul public al Judeţului Argeş şi administrarea Regiei Autonome Judeţene de Drumuri Argeş R.A, în domeniul public al Statului Român.

Hotărârea a fost luată ca urmare a faptului că, la această oră, Consiliul Județean Argeș nu are banii necesari pentru a moderniza acest drum.
„Scopul nostru a fost de a găsi soluții pentru a-l face practicabil și pentru a debloca dezvoltarea turismului. Dacă vrem să fie practicabil de către turiști, trebuie să investim ceva bani în acest drum. Consiliul Județean Argeș, la momentul actual, este în imposibilitatea de a investi. De aceea am așteptat să vedem și axele pe fonduri europene. Din păcate, pentru că așa sunt axele, nu putem să-l prindem pe fonduri europene, din bugetul propriu nu avem bani, alte soluții nu am identificat”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu.

Citește și Ion Mînzînă: “Suntem județul cu cea mai proastă infrastructură națională și județeană”

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *