Web Analytics
scris miercuri, 14.04.2021

CJ a reziliat contractul cu sicilienii şi face şi plângere penală

Consiliul Județean a reziliat contractul cu sicilienii de la AMP Cantieri Italia, care câștigaseră licitația pentru restaurarea Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna”. „Am reziliat. Vineri (09 aprilie, n. r.) am trimis adresa de reziliere. Pentru nerespectarea termenelor din contract și a condițiilor contractuale. A trebuit să urmăm o procedură, un preaviz. Dânșii nu ne-au trimis nici în al 13-lea ceas documentele solicitate, graficul de execuție, așa cum le-am cerut și cum trebuia să fie, conform proiectului. Și atunci, a fost și o inspecție în șantier, unde au găsit o firmă care nu avea ce căuta acolo, nu era trecută ca subcontractant. Sunt suficiente motive pentru care am reziliat”, ne-a explicat vicepreședintele CJ Argeș, Marius Nicolaescu (foto). Întrebat dacă se va face plângere penală, vicepreședintele Marius Nicolaescu a spus: „Dacă toate dovezile pe care le avem constituie infracțiune, automat, suntem obligați să anunțăm instituțiile abilitate, Parchet, poliție. Legea ne obligă, dacă sunt întrunite elementele constitutive ale unei infracțiuni, dar asta o să analizeze juriștii”.
Lucrările la galerie ar putea începe prin vară. „Va trebui făcută o licitație pentru execuția lucrării, nu și pentru proiectare. Avem proiectarea recepționată. Acesta este un avantaj. Dacă ne vom grăbi cu caietul de sarcini și cu organizarea achiziției, vom duce la bun sfârșit proiectul, dacă vor veni oameni serioși de data aceasta”, a mai spus vicepreședintele CJ.

CJ a reziliat contractul cu sicilienii şi face şi plângere penală

Citește și Finanţare de peste 4,3 milioane de euro pentru reabilitarea Galeriei de Artă din Piteşti

Citește și Un sicilian din asocierea pentru restaurarea Galeriei de Artă Naivă a fost implicat într-un dosar legat de Cosa Nostra

Distribuie!

0 Comentarii