Web Analytics
scris marți, 21.02.2023

Circula în Argeș cu lumini albastre montate în zona plăcuțelor de înmatriculare. Amenda a fost mare!

Marți, 21 februarie, polițiștii Secţiei din Stâlpeni au depistat în trafic o autoutilitară, condusă de un tânăr de 23 de ani, din Coșești, care se deplasa pe DJ 731, pe raza localității de domiciliu, având montate sisteme de iluminare neomologate, de culoare albastră, în zona plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Circula în Argeș cu lumini albastre montate în zona plăcuțelor de înmatriculare. Amenda a fost mare!

Citește și: Argeș. Acțiune blitz a Poliției pe DN 7C. Amenzi de aproape 4.000 lei!

A fost motivul pentru care cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă de 870 de lei, conform OUG 195/2002R, fiindu-i reținut, totodată, și certificatul de înmatriculare – după cum precizează Biroul de presă al IPJ Argeș.

Aspecte legale în aceste cazuri

„Autovehiculele prevăzute la art. 32, alin. 2, lit. a (lumina roșie – poliție și pompieri), respectiv la lit. b (lumina roșie – autovehiculele aparţinând poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de frontieră, serviciului de ambulanţă sau medicină legală, protecţiei civile, Ministerului Apărării care însoţesc coloane militare, unităţilor speciale ale Serviciului Român de Informaţii şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiţiei, precum şi autovehiculele de serviciu ale procurorilor criminalişti din Ministerul Public, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă), trebuie să fie echipate şi cu mijloace speciale sonore de avertizare, iar utilizarea acestora se face cu respectarea tuturor condițiilor stabilite prin Regulament.

Au regim de circulație prioritară numai autovehiculele prevăzute la art. 32, alin.2, literele a și b, atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție sau în misiuni care au caracter de urgență. Pentru a avea prioritate de trecere, aceste autovehicule trebuie să aibă în funcțiune semnalele luminoase și acustice” – mai precizează IPJ Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită