Web Analytics
scris marți, 21.02.2023

Argeș. Acțiune blitz a Poliției pe DN 7C. Amenzi de aproape 4.000 lei!

Marți, 21 februarie, între orele 6-9, polițiștii din Curtea de Argeș au desfășurat o acțiune de tip blitz pe DN 7C, pe raza comunei Băiculești, pentru verificarea legalității transportului public de persoane, precum și pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei sau conducerii sub influența alcoolului ori a substanțelor cu efect psihoactiv.

Argeș. Acțiune blitz a Poliției pe DN 7C. Amenzi de aproape 4.000 lei!

Citește și: Pitești. Vânzătorii din piețe, amendați de Poliția Locală

Cu această ocazie au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 3.915 lei, conform OUG 195/2002R, au fost reținut trei permise de conducere (toate pentru depășirea vitezei cu mai mult de 50 km/h față de limita legală de pe sectorul de drum unde a fost realizată depistarea), și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Exemple: un bărbat de 40 de ani, din Valea Danului, efectua transport public de persoane cu un microbuz care avea valabilitatea inspecției tehnice periodice expirată. Prin urmare, șoferul a fost sancționat contravențional, fiindu-i retras și certificatul de înmatriculare.

Un alt bărbat, de 65 de ani, din Dănicei, județul Vâlcea, a fost prins când conducea băut un autoturism pe DN 7C, la Băiculești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

În cauză a fost întocmit dosar penal, conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce i-a fost suspendat, după cum ne-a informat Biroul de presă al IPJ Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită