Web Analytics

Circul dintre antrenorul Daniel Opriţa şi CS Mioveni s-a mutat la FRF

de | 14.11.2019 13:32 | Sport

# Oprița: ”Nu am fost lăsat până în vară să fac jocul și echipa așa cum am vrut eu…” # „El s-a supărat că nu știu ce a declarat dl primar Georgescu despre el, niște lucruri aiurea…”, spune președintele CS Mioveni, Dumitru Olteanu

În luna iunie a.c., CS Mioveni s-a despărțit de antrenorul Daniel Oprița, despărțire care nu a fost una tocmai cordială. La un moment dat, Oprița a spus că vine să rezilieze contractul pe cale amiabilă, însă apoi s-a răzgândit și a spus că nu mai vine la echipă și totul să se discute cu avocatul său. În acest fel s-a ajuns la Comisiile de specialitate ale FRF, unde încă se mai judecă dosarul, deși o decizie a fost luată aici și anume plata salariului antrenorului pe lunile mai și iunie. Mai trebuie spus că Oprița a fost antrenorul CS Mioveni în acte până în luna octombrie, deși din iunie acesta nu a mai trecut pe la echipă. Iată ce au declarat în acest sens pentru Jurnalul Daniel Oprița și Dumitru Olteanu, președintele CD al CS Mioveni.

„Mi s-a îngrădit dreptul la muncă, pentru că nu am avut voie să lucrez în altă parte în această perioadă”

Antrenorul Daniel Oprița: ”Nu vreau să mai discut asta, pentru că suntem într-un proces la comisiile de la Federația Română de Fotbal. Da, în acte am fost antrenor la CS Mioveni până în luna octombrie 2019, deși din iunie am încetat colaborarea. La Camera Națională de Soluționare a Litigiilor a FRF s-a hotărât să mi se plătească salariul pe lunile mai și iunie. Dar eu vă spun: dacă am fost antrenor până în luna a zecea la CS Mioveni, cum să mi se plătească până în luna a șasea? Spuneți-mi și mie cum e treaba asta? Până în octombrie eu am fost antrenor în acte la Mioveni… Aștept să se judece în continuare acest caz! Nu știu care ar fi următorul termen, pentru că nu am fost anunțat. Lucrurile au mers ceva mai greu la Federație… Eu nu vreau să spun ce am de primit de la CS Mioveni ca drepturi salariale, eu mă judec pentru că am avut un obiectiv și anume ca din vară să reușesc promovarea. Nu am fost lăsat până în vară să fac jocul și echipa așa cum am vrut eu… Am avut un contract, m-au dat afară și acum comisiile să judece cazul. Să vedem ce decizie o să dea! Eu vreau să fie respectat contractul așa cum a fost el, pentru că nu e normal să te joci cu un contract așa… Adică stabilești ceva și după aceea, dacă nu îți convine ție, faci cum crezi… Și eu pot să fac cum vreau… Adică ne înțelegem la o treabă și facem alta! Să se facă dreptate! Normal că în condițiile în care, pe acte, eram antrenor la Mioveni, nu am putut să merg în altă parte să antrenez. Consider că mi s-a îngrădit dreptul la muncă, pentru că nu am avut voie să lucrez în altă parte în această perioadă. Trebuie să se gândească și dânșii că nici pentru mine nu este ușor… Să mă dea afară după câteva etape… Eram în obiectiv, aveam nevoie de timp să analizez și eu lotul etc”.

13 Olteanu 1252„Dacă tu nu te prezinți la serviciu… Cine te plătește dacă stai acasă?”

Dumitru Olteanu, președintele Consiliului Director de la CS Mioveni: ”Noi l-am chemat atunci, în iunie, să reziliem contractul amiabil, ne-am înțeles cu el și după o săptămână ne-a zis că nu mai vine și să vorbim cu avocatul lui. I-am făcut notificare în iunie prin care l-am chemat la club, să se prezinte. Nu s-a prezentat și automat l-am reclamat și noi la comisiile FRF pentru că nu s-a prezentat la club în iunie, atunci. Vom vedea ce spun cei de la comisii! E normal pentru lunile acelea două să îi plătim salariul și mă refer la lunile mai și iunie. Era antrenorul nostru, a venit la echipă… În rest… Pot să cer și eu multe. Și noi am cerut ca să plătească 50% din sumele încasate de Daniel Oprița de la început, de când a venit, de anul trecut, până în prezent. Fiecare poate să ceară… El nu poate să ceară salariu din iunie și până în octombrie, pentru că nu s-a prezentat la echipă. Are notificare pe 26 iunie în care trebuia să se prezinte la club. Nu s-a prezentat, deci absent nemotivat. În acte, da… Nu ai cum să reziliezi contractul unilateral, comisiile vor rezilia contractul… Normal că în acte nu s-a încheiat, dar dacă tu nu te prezinți la serviciu… Cine te plătește dacă stai acasă? Dacă el venea atunci în iunie, trebuia ori să rămână antrenor, ori să ajungem la o înțelegere. Dacă nu a venit… Urmează să vedem când avem termen de judecată în continuare… Nu s-a pus niciodată problema să nu ajungem la înțelegere, dar dacă nu a venit… El s-a supărat că nu știu ce a declarat dl. primar Georgescu despre el, niște lucruri aiurea… A venit la noi după acel ultim meci și ne-a spus că vine să rezilieze contractul, după aceea s-a sucit… Noi am avut toată deschiderea… Apoi nu a mai răspuns la telefon… Au fost foarte mulți antrenori la CS Mioveni, dar cu niciunul nu am pățit ce am pățit cu Daniel Oprița! Trebuie să vii să discuți, să ajungi la o înțelegere. În rest, niște răutăți!”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii