Web Analytics

Circ şi blocaj la Primăria Ştefăneşti

de | 18.01.2018 12:17 | Politica si Administratie

3 mihalcea ion# „Lavinia Năstase este consilierul  personal al primarului şi iată că nu e bine. O învaţă numai şi numai la prostii”, declară viceprimarul Ion Mihalcea, care spune despre edilul Jenica Dumitru că e trasă de sfori de consiliera personală pe care a adus-o în primărie # Rezultatul circului de la Ștefănești? Peste 165 de miliarde lei vechi au rămas necheltuite, adică 80% din suma alocată investițiilor

Situație alarmată în orașul Ștefănești în ceea ce privește investițiile din localitate. Și asta deoarece 165 de miliarde de lei vechi au rămas necheltuite din cauza neînțelegerilor dintre primar și consilieri. Primărița Jenica Dumitru aruncă pisica în curtea consilierilor locali pe care îi acuză că nu știu despre ce este vorba în localitate și că nu sunt de acord cu proiectele dumneaei, iar consilierii susțin că toate proiectele inițiate de primar au trecut de Consiliul Local. De cealaltă parte, viceprimarul Ion Mihalcea spune că la mijloc ar fi consilierul personal al primarului și anume Lavinia Năstase, cea care ar fi asmuțit-o pe primăriță asupra lor.  Am luat legătura cu toate părțile beligerante, solicitând puncte de vedere despre acest primăriței Jenica Dumitru, vicelui Ion Mihalcea și consilierilor locali Dorin Mihail Bărbuceanu (PNL) și Nicolae Voiculescu (PSD).

„Consilierii nu au viziuni și nu înțeleg despre ce e vorba în localitatea asta”

3 JenicaDumitruJenica Dumitru, primar: „Nu vreau să comentez despre asta. Aștept prima ședință de Consiliu să văd cum se comportă consilierii. Eu am foarte multe inițiative și vreau să fac foarte multe proiecte cu care ei nu sunt de acord. Asta e problema! Nu au viziuni și nu înțeleg despre ce e vorba în localitatea asta. Nu putem să dezvoltăm așa… Menționez câteva proiecte: gaze în toate satele, achiziționarea stadionului Dacia Renault din Ștefănești, Ziua Orașului, Centrul Cultural Ștefănești, asfaltările de străzi, care momentan se votează discreționar. Comisia de disciplină nu reușesc să o pun pe picioare datorită opoziției unor angajați. Site-ul primăriei a fost făcut cu greu și cu multă opoziție…”.

„Din toată gâlceava asta au de suferit cetățenii”

3 NicolaeVoiculescuNicolae Voiculescu, consilier local PSD: „Ceea ce se întâmplă nu e bine pentru dorințele cetățenilor. Din toată gâlceava asta, care nu știu de la ce a pornit neapărat, au de suferit cetățenii. Proiectele pe care le punem pe masa executivului nu au finalitate din cauza unor persoane. Nimeni nu e împotrivă, numai că în executiv, în cadrul specialiștilor din primărie, e problema. Adică acolo sunt specialiști din gașca veche… Eu încerc să fiu imparțial, dar despre cam asta este vorba”.

„Eu am vrut să o ajut pe doamna primar. Dar dacă stă de Facebook și nu stă de altele, cu ce sunt vinovat eu?”

Ion Mihalcea, viceprimar: „Totul a început pe Facebook. De fapt, a început de când a venit doamna aceea… Lavinia Năstase, care a schimbat puțin lucrurile… Dar în ceea ce privește consilierii locali PSD, vă pot spune că din 2016, de când este primar doamna Jenica Dumitru, nu a existat niciun proiect care să fie respins. Chiar am scos toate proiectele semnate de doamna, inițiate de doamna… Că nu le-a dus la îndeplinire și au rămas necheltuiți banii ăștia, nu este vina consilierilor PSD. Doamna primar este colega mea și nu mă iau eu după ce zice Lavinia Năstase… De când a venit această doamnă, s-a perturbat tot… Ce îi spune aia, cred că așa face! Nu este vina consilierilor PSD… Vrea să arunce vina pe cineva… Din 32 de hotărâri, nu s-a respins niciuna… Nu vreau să dau în nimeni. Îmi văd de treaba mea. Să facă ce o vrea. Eu am vrut să o ajut. I-am arătat tot ce e bine, ce să facă… Dar dacă stă de Facebook și nu stă de altele… Cu ce sunt vinovat eu? Lavinia Năstase este consilierul personal al primarului și iată că nu e bine pentru că o învață numai și numai la prostii. E din partea liberală… Dracu știe! Nu știu! A candidat pe la Casa de Cultură, a fost respinsă… Și, acum ea are ce are cu mine și cu consilierii PSD. Eu vă fac dovada… I-am spus direct „Doamnă, scrie Lavinia pe pagina dvs de Facebook negativ despre consilierii PSD” și ea zice că nu a dat ea. Am fost cu toți consilierii PSD la dumneaei în birou… Nu știu. Nu știu, îl tot ia pe „nu știu” în brațe. „N-am dat eu”, ne zice doamna primar. Treaba ei! Ea e primar, ea răspunde!”.

„Au rămas necheltuite 165 de miliarde, ceea ce înseamnă 80% din banii pentru investiții”

3 barbuceanuDorin Mihail Bărbuceanu, consilier local PNL: „Nu există proiect de hotărâre inițiat de primarul orașului Ștefănești care să nu fi fost votat, repet, nu există proiect neaprobat de Consiliul Local. Recunosc și că bugetul nu a fost aprobat de consilierii PNL-ului, dar asta nu avea nicio relevanță reală pentru că  ei au majoritate. Problemele sunt în interiorul PSD și din cauza asta suferă comunitatea locală. Nu este posibil să rămână 165 de miliarde necheltuiți. Primăria are două bugete: bugetul de dezvoltare și bugetul de funcționare. Bugetul de dezvoltare înseamnă investițiile care se pot face. A trecut un an și jumătate și au rămas necheltuite 165 de miliarde, ceea ce înseamnă 80% din suma de bani pe care trebuiau să o folosească pentru investiții. Motivele nu pot eu să le știu. Este păcat, pentru că sunt banii comunității. În Consiliul Local, toți consilierii au votat proiectele PSD-ului. PSD-ul înseamnă primar, viceprimar și consilierii locali. Pe Gorgoi îl trecem tot la PSD pentru că el asta a votat, deși este de la PMP. Dacă privim problemele de buget, de investiții, niciodată nu a fost proiect care să nu treacă. Restul este bucătăria PSD-ului. Poate vor să le lase și să le facă în ultimul an. Nu știu! Nu mai înțeleg! Dacă nici gruparea PSD-ului nu se înțelege, atunci… Ce vor? Au primar, viceprimar și au majoritate în Consiliu… Dacă un consilier sau toți de la PNL nu votează un anumit lucru, este pentru imagine. Eu știu că rolul opoziției este să latre, să aducă la cunoștință opiniei publice ce se întâmplă. Dacă ar putea să facă ceva, nu ar mai fi opoziție. Orice ar fi zis consilierii opoziției, ei nu au putut influența niciodată vreo problemă care se referă la investiții”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

5 Comentarii

  1. Cînd Mihalcea o să părăsească primăria (poate chiar localitatea)totul se rezolvă Are și doamnă consilier personal vină ei dar prea putin Sunt multe de făcut în Stefanestii dar se cearta intre ei și noi avem de suferit Doamna primar sa-si vadă de primarie daca stie să o facă,dacă nu sa lase unul competent!!

  2. Cînd Mihalcea o să părăsească primăria (poate chiar localitatea)totul se rezolvă Are și doamnă consilier personal vină ei dar prea putin Sunt multe de făcut în Stefanestii dar se cearta intre ei și noi avem de suferit Doamna primar sa-si vadă de primarie daca stie să o facă,dacă nu sa lase unul competent!!

  3. Lăsațima în pace cu Primăria și gașcă de mafioți.Eu,am pregătire profesională cu mult peste ce au unii de acolo,si totusi sunt șomer.De exemplu,am facut armata la pompieri,între anii 1984bsi 1986,sunt decorat,dar,ni ani nu ma ia in seama ,când le spun,ca au nevoie de mașini de intervenție,și echipa de pompieri antrenată zi și noapte.Responsabil,Ungureanu,care e un habarnist.Apoi,sunt economist in problemele agroalimentare și economia mediului,controlul produselor.Nimeni,din primărie nu m-a luat in seama,când am avertizat că acest inspector,Ungureanu,e depasit complet de situatie,la fel ca și primareasa,sunt aerieni complet.Apoi,am lucrat la arhivele militare,si,ce situatie e la această primărie,până sa obții o adeverință,e un dezastru.Cred,ca un control al DNA ului,asupra activității primaresei,dar,mai ales a viceprimarului Gelu,sau cum WTFK,il cheamă,mafia aici e in floare,

  4. E durere mare că nu o mai trage el… de sfori… Nu? Păpușarul a pierdut păpușa… Groaznic… :)))

  5. Acum pe traseul Srefanesti-Valea Mare-Piteti,începând de azi,nu mai circula niciun meci taxi,pai,băgami-as picioarele in toate gașcă de mafioți din primărie,ce mana dracului fac idioții aia acolo,?Hai, a vin ei la manea mea ,la vot,pt la anul…stiti ce o sa le spun….Kiss my as,bitch!