Web Analytics

Ciprian Berevoianu, candidat PMP la funcția de consilier județean, despre măsurile pentru redeschiderea școlilor

de | 10.09.2020 14:10 | Actualitate, Politica si Administratie

Ciprian Berevoianu, candidat PMP la funcția de consilier județean, fost prefect de Argeș, prezintă măsurile pe care acesta le-ar fi luat în calitate de prefect pentru redeschiderea în siguranță a școlilor.

Pentru că întotdeauna când critici trebuie să vii cu soluții, vă expun câteva măsuri pe care le-aș fi luat în calitate de prefect:

1. Elaborarea de proceduri pentru fiecare scenariu în parte și înmânarea lor tuturor factorilor implicați (pentru o aplicare unitară)

2. Decalarea orelor de începere a programului, interval de 10 minute, pentru a nu aglomera mijloacele de transport și intrarea în școală (clasele 0 – IV -municipii și orașe). Se știe că peste 90% din copiii din această categorie vin însoțiți de persoane care fac parte din grupuri vulnerabile.

3. Crearea unui protocol clar și prioritar de testare a persoanelor suspecte de îmbolnăvire din cadrul elevilor și personalului didactic.

4. Crearea unor echipe mobile de testare imediată a tuturor colegilor de clasă și personalului didactic care au intrat în contact cu persoana diagnosticată (se știe că tinerii sunt mai mult purtători – răspânditori decât simptomatici).

5. Agenți ai Poliției Locale trebuie să fie prezenți la intrarea în instituții, pentru că se știe că aparținătorii se poziționează la intrarea în școală și nu respectă distanțarea socială (fiind grupuri vulnerabile). Trebuie făcută prevenție și împărțite măști.

Comunicare, comunicare, comunicare… Bineînțeles, totul poate fi îmbunătățit, nimeni nu este deținătorul adevărului absolut. Trebuie să venim cu soluții, nu să ne ascundem după hârtii. Numai respectarea regulilor ne scapă de boală”, transmite candidatul PMP la funcția de consilier județean.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii